Börjat vårstäda lite i helgen i växthuset.

Men ack så trögt det går när man inte är frisk…
Soligt och varm och skönt var det i helgen i alla fall, och med 20 grader härinne var det inte helt fel att sitta i solstolen heller 🙂
Skapligt hyfsat i sitthörnet efter de här dagarna i alla fall.
Och mannen var jättesnäll och tog bort plattor och grävde hål för Kiwi och vindruvor som ska planteras.
…å lite vårfröjder finns det att glädjas åt.
Narcisserna Toto satte jag i kruka i förfjol, och de kommer lika fint i år.
Jag har inte sått lika mycket som jag brukar vid den här tiden, mina benskrällen vill inte gå lika mycket som de brukar. De har strejkat sen i januari, morr !
Normal arbetstid den här tiden på året brukar vara 10-12 timmar…nu blir det 2-3 timmar på sin höjd…men det blir la väl, som mormor brukade säga 😉

Men det är kul när det kommer upp… rädisorna är på god väg.


En underlig vinter och vår har det varit…
Våren ligger ungefär 1 månad före normalt här hos mig. Visst är det skönt med vår…men det känns lite fel…Vi har bott här sedan 1989 och jag har aldrig haft blåsippor utslagna i februari.

Rosmarinen har klarat vintern utan problem härinne, den har till och med redan blomknopp. Ännu konstigare är att en ringblomma och en luktärt har lyckats övervintra ! Aldrig hört talas om att luktärt skulle klara frostgrader 😮 Blir spännande att se om den orkar sätta igång och blomma i år igen.

Söndag eftermiddag hade vi strömavbrott i flera timmar. Och då var jag JÄTTEGLAD att vädret är som det är med många plusgrader ! Annars hade småplantorna i växthusets bubbeltält varit ett minne blott, om det varit som i mars ifjol med många minusgrader. Tur för mig !!! Nu får jag inte smita från kontorsarbetet mer, hihi.
Ha en fin vecka !