Lagom när man hunnit vänja sig vid snötäcket så töar det bort…..
lite trist, det lär ju inte bli vår än….eller ? När det ändå kommit ner kan det ju ligga kvar lite tycker man !
Växterna mår bättre om de får ha lite mjuk varm snö på sig när det är kallt.
Som den brokbladiga Pierisen vid trappen. Den behöver lite snö på sig för att uthärda vårvintersolen.
Men idag sken solen, tjihooo vad härligt 🙂

Vi var i växthuset och grejade på eftermiddagen.
Under fiberduken har jag mitt sallatsbord, där står plantorna och bidar sin tid just nu och väntar på värme, för vi har ätit upp nästan varenda blad och just nu orkar de inte skjuta nya….men vänta bara. Lite värme så är de igång igen.
Fast allt har vi inte knaprat i oss än, vad sägs om Mangold Lucullus ? Trots att det varit ca – 10 grader härinne så ser den ganska obekymrad ut .
Nu är bubbeltältet förberett för nysådd. Provkör lampor och lite värme för att kolla om vi kan starta tidigt. Så då passar jag på att utnyttja ljus och värme till att ställa in av övervintrad sallatskål, rucola och mangold. Får se om det rör på sig i krukorna i veckan 🙂
Jag har tomater kvar än ! Visserligen är de lite skrynkliga nu, men helt ok att äta ändå. En del är till och med sötare än vanligt. De som har stått sig bäst och är minst rynkiga är Chocolate cherry som jag plockade gröna i oktober.
Uppmuntrad av att bubbeltältet är redo så gick jag in och fröade lite på kvällningen. Bland annat Heliotrop, Törnrosas kjortel, Blå och svart trumpetblomma mm. Ha en riktigt bra vecka alla !