En himla röra av allt möjligt….
Sånt är det alltid före jul tycker jag.
En talande bild 🙂 Dottern gjorde kola idag och jag klippte vinsticklingar.

Här av Himrod och grön staketdruva (som jag tappat namnet på). Sen fick de komma i såjord blandad med perlit. Funderar på om jag ska ha dem inne eller i pelargonförvaringen där det bara är plus 5….Tror det blir det kalla alternativet.

Snabbgjord kola för den som blir sugen:

100 g smör
1 dl socker
1 1/2 msk kakao
3 msk ljus sirap

Koka kraftigt ca 5 minuter, gör sedan kulprovet.
(Kulprov, man häller lite av kolamassan i kallt vatten, om det går att forma kolan till en kula är den klar).

Häll upp och låt stelna på ett bakplåtspapper. Skär i lagom STORA bitar :-))
Precis lagom mjuk och gooo !

Härligt att mildvädret håller i sig. Fast då längtar jag ju ut hela tiden…och jag går ut…. och låtsas som att det inte alls är jul snart 😉

(Fast jag får jobba desto mer inne när mörkret faller, men det är det värt)

Friserat lite i syrenbuskaget borta vid komposterna. Och så gick tankarna igång på blivande skogsträdgården…..Och så har jag hyfsat lite lätt i en del rabatter. Carex `Ice Dance´ är ett härligt gräs som gärna vill sprida sig. Och det ska det få, gärna mycket….Den lilla krypande benveden har jag också tappat bort namnet på, men den är söt där den kravlar omkring och sprider sig lite lagom den också. Och så den älskade hasselörten. Får passa på att titta på den så länge den är kvar…rådjuren har redan varit och nafsat så en del stjälkar var utan blad.
Ja ja, sånt är det att bo i skogen, det får man ta !

Hoppas ni har det fint i julstöket….eller vad ni nu gör ?