Tog tåget till Göteborg i torsdags för att hälsa på dottern som fortfarande ligger inlagd på sjukhuset. Det blir tredje veckan nu, det tar sin tid att få rätt medicinering.

Väl framme var jag så jättekaffesugen och såg från spårvagnsstationen ingången till Trädgårdsföreningen, yes !
En snabbfika på Rosencaféet var inte fel ! Hallonpaj :-))

Sedan ville jag ta en liten runda förstås. I rosenplanteringen blommade en del fortfarande. Men det blir rätt tydligt att rosor inte är min grej, för jag passerar mycket snabbt platsen. Visst är de fina, men jag lockas inte alls av de här strikta planteringarna.
Nej , Trädgårdsamatörernas stenparti var det som drog 🙂 Mycket mer i min smak.
Precis när jag kom in där fick jag se det här vackra Västkinesiska glasbäret.
Callicarpa bodinieri.
Vackra knoppar på en Rhododendron, alldeles vinröda. Och jag glömde kolla vad den hette, synd. Klockljung i blomoch en snygg limegrön ljung, den vill jag ha !Här satt ljungen. Planteringarna är väldigt naturlika och vackra, här tycker jag dock att stenarna blev alldeles för dominerande, ser konstlat ut….
…mycket bättre med stenarna här. Ja den här delen är verkligen värd ett besök. Länge sen jag var här på sommaren nu, det får bli av !
På vägen tillbaka genom Rosengården fick jag syn på denna rabatt med någon sort av Sommarljus, lågväxande. Snygg ! Och blommar fortfarande !
Lite längre bort fanns denna rabatt med gräs och stora fält av kärleksört. Mycket fin höstrabatt.

Senare på dagen tog vi en tur i Botaniska, dottern och jag. Men det får ni se en annan dag.