NU ÖPPNAR JAG PLANTSKOLAN IGEN

öppettider:

TISDAGAR OCH TORSDAGAR KL 10-19


VÄLKOMNA !

Sensommar/höst är mycket bra planteringstid. Själv planterar jag helst på hösten, jag tycker man har bättre överblick var det finns plats då.

Särskilt de vårblommande perennerna är bra att sätta nu, men även andra perenner rotar sig bra och kommer fint till våren om man sätter dem den här tiden. De här auriklerna finns plantor till, fina vårblommare i rabatt eller kruka.

Höstvädd Perfection Blue finns i plantskolan. Blommar i juli-september. Stora vackra väddblommor som också passar fint till snittblommor. Klipp bort överblommat så blommar den längre. Jag har även plantor av den vilda Ängsvädden, den som får så fina knoppar som ser ut som blåa hallon. Ängsvädden blir ca 60 cm hög och blommar i augusti-september. Passar fint i rabatten.

Koreaklockan är inte i blom just nu, men visst är den snygg när den blommar ?

Den här Potentillan som är ny hos mig för i år, har också blommat över. Men den har annars blommat hela sommaren och har en härligt blekgul färg. Plantera nu och njut nästa sommar av en blekgult moln i rabatten.
Potentilla gracilis

Eller varför inte förgylla höstkrukan med en rävsvans `Dreadlocks´. Finns några stycken kvar. Även Jätteverbenan passar fint i höstkrukan. Den kan man ta in och övervintra i svalt utrymme om man har lust.

Har du inte lust att plantera kanske jag får fresta med en Dahliabukett ?

Eller lite `smågodis´från tomattunneln ?

Nya plantor av sallat och Orientaliska kålväxter är på gång, bland annat Pak choy, Mizuna, Rucola mm. Nu är bästa tiden att odla sallatskål, den går så lätt i blom på försommaren. Tål också minusgrader, en del sorter ända ner mot -10.

Du är också välkommen att bara gå en runda i trädgården och njuta av lantluften.

PS. NÅGON GLÖMDE EN SVART JACKA HÄR I VÅRAS, NÅGON GÅNG I MAJ.
SAKNAR DU EN JACKA SÅ HÖR AV DIG !