Tji vad jag bedrog mig…
jag som trodde löklandet skulle sköta sig över semestern, ha ha !
Rena djungeln av våtarv och målla.
Har inte hunnit rensa för tiden har gått åt till att vattna.

Sen har ju våtarven fyllt sin funktion som uttorkningsskydd när det varit så torrt och varmt. Det finns många som förespråkar att man odlar våtarv som marktäckare i grödan. Löken ser inte ut att ha mått dåligt av konkurrensen i alla fall, och utan våtarven hade det nog behövts mer vattning.
Roligare att titta i morotstunneln. Där ligger markduk i mitten och rejält med gräs mellan raderna. Klarar sig fint. På armeringssidorna klänger olika sorters ärtor för att utnyttja ytan. Tillsammans med morötterna har jag också ett par rader frösådd lök. Det här var sallatslök…eller var det schalottenlök ? Får ta och kolla det….

Tillägg: Nu har jag kollat och det var en sk torpedlök, Italiensk från Florens ` Long red Florence.´ Jag är riktigt nöjd med den här, det blev rejäla lökar från frö. Den återkommer helt klart i odlingarna. Böntunneln har också skött sig och växt till bra. Några sorter har dock inte grott så det är lite glest på nätet.
Sallatsraden har gått i blom, där kan jag snart skörda sallatsfrön till nästa år. Bönor har vi ätit ett tag nu. Under bönorna växer bland annat Zinnia och Linnétagetes. Och min hett eftertraktade Sidenört som jag såg på Läckö och blev så glad när jag hittade på Stolpens trädgård. På utsidan klänger en luktärt, och jag tror den här blev favoriten hos mig i år. Den heter Sweet Almond. Inte bara lökraderna som har växt till djungel…..Nu gäller det att ligga i den här veckan, för nästa vecka öppnar jag plantskolan igen….och då måste man ju kunna ta sig fram i gångarna. Skönt i alla fall att utsikten från köksfönstret inte är lika djungellik. Har klippt till mina spireor igen och Måbäret.