Planera långt i förväg är inte våran grej.
Alltså satt vi där på bryggan i Sjötorp och åt kvällsmat och funderade på om vi kanske skulle ta en semestertur i morgon redan….
Då kanske vi borde åka hem och fixa hotell då…säger mannen 🙂

Så vid 21-tiden bokade vi sista lediga rummet på Stadshotellet i Västerås…för jag ville ju till Enköping.
På vägen till Enköping stannade vi vid Åsby trädgård för att inspirera oss lite….eller mig då kanske, hihi !Ja där är mycket fint. Den här avskiljningsväggen var i min smak. Och om ni undrar om jag kom härifrån utan att handla växter så kan jag avslöja att det baxades in en låda i baksätet 🙂
Framme i Enköping letade vi oss i på bakgården till dr Westerlunds hus, han med pelargonen ni vet. Två praktexemplar av nämnda växt stod på trappen.
Gott fika och en fridfull stund på bakgården och sen tog vi en titt på doktorns bostad på övervåningen som numera är museum och fick och lite anekdoter till livs av en dam som var som ett levande uppslagsverk över doktor Westerlund.

Ett citat av doktorn som föll mig i smaken:

“Vilar, det gör man när man gör något annat”
Doktorn jobbade väldigt långa arbetsdagar…

Drömparken var lika fin nu som när vi var här i september för några år sedan med Mariestads trädgårdsförening. (Det kan du läsa om här)

Men i år fick de ligga i med vattningen. Det var mycket torrare i Enköping än här hemma. Gräsmattorna var nedbrända och gula.

En av favoritperennerna i framkant, Kransveronika, i vit form.
Snyggt med alla klippta häckar mot det rufsiga i rabatterna. Men fy för att klippa alla dem !

Efter drömparken gick vi vidare för att titta på idé-trädgårdarna som de bygger upp nya varje år. I år var temat Känslor.
Men de trädgårdarna får jag visa en annan dag, för idag går det ovanligt trögt med bildöverföringen. Hoppas ni mår gott i sommarvärmen !