Nu blommar det för fullt i alla hörn. Så härligt !
Vid pergolan har backtimjan spridit sig ordenligt i stenläggningen, bakom syns silverarv, den sprider sig också bra. Här vid trädäcket blommar just nu en namnlös lilja. Någon som känner igen den och vet vad det kan vara för sort ?Inte direkt någon doft. Ljus rosatonad med en smal vinröd rand runt kronbladen. Geranium pratense `Laura´
Ängsnäva. Den köpte jag genom Borealis plant i år. Helt klart en ny favorit. Jättesöt med de dubbla vita blommorna.
Bäcken ser man inte mycket av bakom alla ormbunkar och Hostablad.
Den här tiden brukar jag roa mig med att sätta ihop nya kombinationer som kan vara snygga ihop.
Ibland sköter naturen sånt bäst själv. Här har en självsådd av månadssmultron, Potentilla nepalensis och någon näva med mörka blad blivit en jättesnygg kombo. Jag gillar verkligen färgen på den här Potentillan.
Ringkragar odlar jag för första gången i år….men inte sista. Jättefina och håller länge. Bredvid ringkragen står en självsådd målla. Den fick sällskap av en överbliven luktärt i samma rosa kulör som ringkragen.
Och det här var inte planerat men blev väldigt snyggt ihop också. Linnétagetes och Rucola i blom 🙂 Det gula som syns bakom är en slags Tagetes som kallas Mexikansk dragon. Användes som dragon i maten.
Ha det gott alla ni som kikar in här !
Hej Malin!
Jo, den smakar dragon, fast med lite sting. Har ännu inte testat i maten, bara smakat på bladen….ibland är det trögt att ta sig för 😉 En bearnaise får det väl bli som test då kanske, hihi ! Eller i våran favoritfiskgryta. Har hört fler som inte fått någon skjuts på persiljan. Själv skördar jag för fullt av förra årets, har helt glömt att jag skulle sätta ut av årets också. Får göra det i morrn. Kram !
Jag är bara sååå nyfiken på den där mexikanska dragonen. Har läst om den men ännu ej smakat denna sak. Är den god?
Lite passande grillade vi älgentrecote och åt med nyupptagen bintje och hemgjord (vad annars?) béarnaisesås. Har helt misslyckats med persiljan i år(???), men fick ihop ett knippe plus massor med fransk dragon. Ganska gött!
Annars är vild fänkål favoriten här i år – dock ej i béarnaisesås…
KRAM