I fredags fick jag besök av Margareta från Nässjö och hennes man. Hon passade på att titta in när hon var i krokarna, för POMs räkning, krukväxtuppropet. Jag har ju en del gamla ärvda krukväxter i fönstersmygen. Just i år är de sorgligt eftersatta, har inte hunnit med krukväxterna som jag brukar. Så det var inga vackra exemplar hon fick att ta kort på Margareta. Men det var ett trevligt besök 🙂
Fredrik balade höet igår. Så nu ligger gärdet fullt av balar som bör samlas ihop så fort vi kan.
Jag bytte utsikt igår, från trädgårdsvyer till sjövyer. Tog en tur med mor till stugan.
Inte för att jag satt och glodde på sjön precis, klippte gräs mesta tiden…första gången i år…så då kan ni tänka er att det behövdes…nästan ett slåtteraggregat.
Men man ser ju ändå, härliga vyer !

Den här sorten av Fingerborgsblomma har alltid funnits här ute. Varför har jag inte tagit frö från den ?
En skogspromenad måste man ta när man är härute på öna. (Torsö)
Skogen var full av smultron
Och såna här små godingar :-))
Alldeles fullt !!!
Plockade ca 5 liter på en liten fläck på kanske 15 kvadratmeter. Orkade inte ens titta på de andra svampställena sen, men jag såg att det lyste gult där också.
Men rensa är inte det roligaste som finns, därför grovrensar jag alltid i skogen. Myggen var besvärliga…men jag är förhärdad från trädgårdslandet. Numera låter jag dem bita bäst de vill. Det blir aldrig några märken efter och kliar oftast inte heller längre. Jag har väl blivit immun. Idag har jag njutit av blommor och blader i trädgården. Kransveronikan har slagit ut, en av mina absoluta favoriter. Fjärilarna har den också som en favorit, där är alltid full trafik av både fjärilar och humlor. Nu är det lummigt, får snart ta fram sekatören och frisera lite…men först njuta.