Nu har jag semester
och semesterstängt i plantskolan.

TACK ALLA KUNDER FÖR EN FIN VÅRSÄSONG !

Ni är välkomna åter när jag öppnar igen den 20 augusti.

Nu ska jag ägna mig åt att lukta på blommorna och njuta av min egen trädgård.
den som jag knappt hinner se under vårsäsongen.Och så ska jag rensa`ogräs´i grönsakslandet….vilket inte är så lätt när det ser ut så här, vackert eller hur ?
Rensa eller inte rensa, det är frågan ?
Humlor, fjärilar och andra insekter lever glada dagar här.
Kanske sätter jag ut kålen på något annat ställe istället….Det tar nog några dagar att komma ikapp med mina husbehovsodlingar.
Morötterna behöver gallras och rensas lite till.
Ska sätta ut lite kålplantor till, här och på andra ställen. Löken är rensad och gräsklipp på, så den sköter sig nog under semestern. Tomattunneln däremot är rena djungeln…här får det bli ett rejält tag med att ta bort tjyvskott och klippa bort blad som skuggar frukterna. Det ser annars väldigt bra ut i år jämfört med förra året.
En del sorter är rikbärande, här Pendulina. Den brukar jag inte ha kvar själv eftersom den är lågväxande, men i år fick det bli en planta för fröernas skull. Den har redan börjat mogna, tidig sort också alltså. Sungellan var också några år sedan jag odlade, men den har fått rejäla klasar. Lite högre busktomat. Och Red Pearl är tidig i mognad och sprutar fram små röda pärltomater på löpande band. Goda är de också. Sen måste jag förstås vattna i plantskolan varje dag, och så nya frön och plantera om….så semester, det beror på hur man ser det, hihi 😉
Men semester har man väl när man inga tider har att passa.
Ha en fortsatt skön sommar !