Äntligen lite varmare !
De botaniska krokusarna vågade sig på att titta upp i helgen.
Och idag tinade nästan dammen, tänk vad fort det går när det väl sätter igång. Nu blir det bråttom, tomaterna tycks ha fått en extra skjuts också.
Idag startade jag första omplanteringen.

Tänk så olika de växer. Den främre är Outdoor girl, nyhet hos mig. En riktig snabbväxare verkar det som, jämfört med brättet bakom som är sådda samtidigt.
Visserligen en lågväxande sort den bakom….men ändå. När Fredrik kom hem tog vi ner bubbelplasten mellan tälten, nu behöver jag hela ytan. Hann plantera om ca 20 sorter….av 67 🙂
Har några dagar till att göra med tomaterna. Kissen är med och skriver etiketter och sitter mitt på blocket där jag skriver upp antal av varje sort. Mitt i centrum ska man va ! De två borden utanför bubbeltältet är redan fulla. Blir nog till att bära in ett bord till om allt ska få plats.

Perennerna däremot sover djupt än så länge. Jag som ska öppna om ca två veckor, i början av maj. Oj oj !

Nu har jag ju som filosofi att följa naturens gång i perennaodlingen. Annars kunde jag ju naturligtvis burit in dem också för att tjuvstarta dem…men det går emot mina principer. Nä, ni får vänta till de vaknar, då mår plantorna bäst och blommar på rätt tid.

Vill du se en förteckning över grönsakerna jag säljer i år så finns den här
Listan fylls på efterhand.