Idag fick mina egna tidigt startade (20 januari) stora tomater också flytta ut till växthuset.
Det var plusgrader och vindstilla så det gick an att bära dem ut idag, inte det lättaste annars med höga rangliga plantor. Den här har kommit längst. Cesu Agrie är en tidig sort med normalstora röda tomater.
Fast om den vinner tomatracet återstår att se. De andra tidigt sådda sorterna är cocktailtomater och de mognar till ganska snabbt när de väl bildat frukt. Jag kan inte bestämma mig var jag vill ha arbetshörnet så därför fick jag göra en provisorisk plats så länge. Fungerade rätt bra med den gamla hyvelbänken på ena sidan och hyllan att ställa ifrån sig i. Två bockar med en skiva som arbetsbord, lätt att flytta runt dit man vill. Och så får jordsäckarna bo i en skottkärra…de tar ändå fort slut just nu. Brätte efter brätte fylls med sådder och omplanteringar. De här aklejorna hade grott lite väl bra 😉 De här sorterna har jag tagit frö från förra året.
Det är de fröplantorna jag skolat ut idag. Sen vet man aldrig resultatet med aklejor, de korsar sig hej vilt. Inga hämningar 🙂Ha det gott !