Glädjeskutt från brevlådan idag med ett stort kuvert från Mia :-))

Tusen tack goa Mia (med bloggen Mias trädgård) för att du så rart ville skicka mig några grenar av Skruvpil som du köpte på trädgårdsmässan i helgen.
Nu ska jag göra allt jag kan för att få rötter på dem, jag har önskat mig en skruvpil länge. Håll tummarna för att jag lyckas !

Mia tyckte jag behövde lite mer chili också (Det kan man aldrig få för mycket av om du frågar henne, blink blink ;-)) Jag fick frön till Röd Rocoto, den ska få komma i jorden redan ikväll.

Här är en av mina övervintrande tomater, en röd cocktail med gröna strimmor. Plantan är väl en halvmeter hög nu ungefär….och blommarHär är den andra övervintraren, Sungold F1. Gissa vem av alla sorter som vinner tomatracet i år 🙂 Fast det är ju egentligen lite fusk, tävlingen får nog gå emellan de som är sådda i år.

Lite kul är det i alla fall att prova och övervintra. Sista tomaten på den här plantan tog jag av i januari i år och nu är det redan nya kart.
Fast egentligen är det nog lättare att övervintra en liten låg sort. Den här har jag redan kapat ner åtskilliga gånger.
Idag fortsatte jag med tomatsådden som jag påbörjade igår.
De här sorterna kom i jorden idag:
Sungella
Gul Ildi
NBV cocktail
Sorbet de Citron
Chocolate Cherry
Black Sweet Cherry
Balconi yellow
Balconi red
Pendulina
Topless
Chocmato baby
Cheerio
Purple Calabash
Tjurhjärta (Coeur de Beuf)
Goldie

Nu har jag fått reda på namnet på mammas krukväxt.
Blomstervagga eller Moses vagga kallas den. Nu har den börjat blomma….igen.
Tycker att bladen är jättesnygga med den lila baksidan och mörkt gröna ovansidan med en liten smal lila kant. Undrar varför jag inte sett det förr…

Ha det gott !