Överraskningar vart man ser 🙂
temat i veckans blommig fredag är överraskning.
Titta in hos Hélena för att se fler varianter på temat.

I veckan blev jag glatt överraskad att det blev så varmt i min plasttunnel att det fungerade att stå där och plantera om, jippiiiii! Mycket roligare än att stå i köket.

Chefen är med och övervakar så det går rätt till 🙂
(Helst med nosen precis i plantan, hi hi !)
Redan knopp i en aurikel, det var en glad surprise !
Idag var bladen lite inrullade i kanterna, det var 7 minus inatt, så härinne hade det nog varit ca 3 minus.
Flyttar in dem undan för undan till växthuset från plasttunneln där de stått i vinter.
De tycker ju inte om vinterfukt så därför är det ofta bättre att ha dem under tak. Fast jag har planterat ut i trädgården också, och eftersom det är så sandig jord här verkar det fungera.

Saffranskrokusen som jag satte sent i höstas ser jättepigg ut, kul, kul !
När jag tittade lite närmre igår fick jag ännu en överraskning…..tulpanknoppar i hörnet av lådan 🙂 Satte ner några lökar som jag fått i en kruka förra året…de är redan på gång. I andra hörnet tittar några sparade julhyacinter från förrförra året upp.

Här är en överraskning jag hittade i bubbeltältet i plasttunneln.
Hade ställt ner ett par krukor med Kardinalgyckelblomma Red Dragon i en hink, sen hade en trasslig härva fiberduk hamnat ovanpå. Eftersom jag räknat med att den var ettårig blev jag verkligen förvånad när jag lyfte på duken och fick se den….
Tittade in hos Irene med bloggen Blomster-tips (där jag köpte fröerna) och fick se att den överlevt hos henne utomhus i flera år ! Den är egentligen perenn men odlas mest som ettårig här.
Det var ju käckt, för den tog tid på sig från sådd till blom.

Mer från bubbeltältet i plasttunneln, det som jag kallar min vinterodling, där är jag mest överraskad över att ett litet brätte med salladshuvudsplantor som aldrig hann bli utskolade i höstas överlevt , wow ! Det kallaste som varit här inne i vinter är -16 grader, måste vara en tålig sort…glömde kolla namnet…Rosensallaten blev däremot bara ett huvud kvar av, de andra har ruttnat bort.

Nu har jag planterat ut dem i en stor låda. Snart sallat ….Ängssyran har redan fått nya goda citronsmakande blad härinne 🙂 Den är tidigare än trädgårdssyran, fast har lite mindre blad än den förstås.
Tog in en vild planta i höstas och satte i en jordsäck. Den här överraskar mig också ! Rödbetan Bulls blood. Trodde väl aldrig att den skulle övervintra vinterkylan sittande i en stor kruka, men det gick ju alldeles utmärkt. Och nu skjuter den nya blad.
Just den här rödbetan brukar man odla för att använda bladen i sallad. Att Svartkålen (även kallad Palmkål) övervintrar är däremot inte så överraskande, men kul ändå. Visst är den snygg i rosetten !

Så här mycket har jag släpat ut i veckan till bubbeltältet i nya växthuset. och här blommar körsbärskvistarna än. Bar ut dem för att de skulle stå sig lite längre när det är svalare på nätterna. Plus 3 grader håller det sig på med lite frostvakt. Och idag kanske det blir fler överraskningar, för det är min dag idag 🙂
Bra dag för `fylleri´..Internationella kvinnodagen .
eller Internationella glöhäxedagen som bror min brukar säga….hur man nu ska tolka det 😉

Hoppas ni får många glada överraskningar i helgen !