Idag slog mina körsbärskvistar ut i blom, lycka 🙂

Den lilla Chiritan har också börjat blomma i veckan. Ser ut som en mini Sankt Paula i bladen och får långa stjälkar med små streptocarpus-lika blommor.
Den har jag skrivit om tidigare här.
Annars ser det ut som ett bombnedslag i köket efter mig idag…har sått frön precis hela dagen idag. Tror jag hann med ett 75-tal sorter . En del har jag burit ut men mycket måste få plats inomhus ett tag till.
Rädisor sådde jag i alla fall direkt ute i växthuset idag i låda. Brukar alltid så i februari så gror de när det blir lagom temperatur.
Egna frön från förra året. Hade inte ens öppnat fröbaljorna än, men de såg fina ut.

Katten var med och ville bli klappad, så det tog lite längre tid än tänkt…..
Två frön, buff, buff, klappa på mig !!! Tre frön, buff, buff, klappa på mig !!!
Har skurit upp den sista Kiwanon idag, för att prova om den smakade mer banan nu när den var riktigt mogen (orange). I höstas smakade den mest gurka. Men nu var det en tydlig smak av banan också. Fast jag vet inte om jag gillade den mer för det….hårda kärnor. Som när man äter granatäpple….gillar inte !
Jag petade i alla fall ur några fröer, väl inbäddade i fruktkött. Inte helt lätt att få ur dem ur det där slimet, men det visade sig att det var ett hål i fruktköttet framför spetsen på fröet, så klämde man på rätt sätt så åkte det ur, lustigt !

Lång hållbarhet får man väl säga att det är på Kiwanon i alla fall….


Precis som på Physalisen. Har några kvar på bänken i köket. Helt ok att äta, tar en då och då. Nu tar jag frön och sår också förstås. De gror bra när de är så färska.
Egna fröer gror överhuvudtaget bättre än mycket man köper i handeln.
Förra året sådde jag Sommarlavendel ur en påse jag fått i present. Det tog tid innan de grodde och inte kom det upp många, 5 st (och påsen hörde till de dyra, drygt 40:-).
I förrgår sådde jag eget frö taget i höstas av de där 5 plantorna.
Idag ser sådden ut såhär ! De grodde första dagen….skillnad !

Man undrar ju hur gammalt frö de har i påsarna ibland ?