Vid 7-tiden i morse skulle våra golvplattor till växthuset levereras.

Jag har varit lite nervös sista veckan att det skulle komma för mycket snö så lastbilen inte skulle kunna ta sig fram. Men det blev inte värre än att det gick bra. Och att det är fruset är ju bara bra, då tar inte marken så mycket stryk av tyngden av lastbilen och att Fredrik kör grävis. Idag var det -12 grader på morgonen här.

Fredrik tog ledigt en stund från jobbet för att lasta av pallarna.
Strax före 8 kom lastbilen, med släp, och jag blir lika imponerad varje gång de ska in på vår ladugårdsbacke med långtradare….vad skickliga de är vid ratten som kan backa in på ett så trångt ställe med lååångt släp på.

Vid halv 9-tiden hade Fredrik lastat av alla 19 pallarna. De väger ca 1 ton styck….vilken himla tur att han har byggt en pall-lyft till grävis 🙂 Och vilken himla tur att jag inte protesterade när han ville köpa grävis för ett antal år sedan…hur skulle vi ha klarat bygget utan den ?

Inte världens bästa sikt därnere på backen där pallen står….

En annan dag ska alla pallarna sedan flyttas bort till växthuset. Idag tog han bara två stycken som stod lite i vägen på ladugårdsbacken, innan han stack tillbaks till jobbet.


Måånga plattor är det !

Efter mycket velande hit och dig bestämde jag mig för ett tag sedan att jag ville lägga plattor på golvet. Det är ju en stor kostnad, men det blir så mycket roligare än att traska runt på markduk. Jag hoppas på att plattorna kan bidra till att lagra solvärme och att huset på så vis blir trögare i temperaturskiftningar och att vi därmed sparar lite energi när det ska värmas upp under tidig vår.

En helt vanlig slät platta är det med något fasad kant.

Japp…nu ska de bara läggas också.
Någon som känner för lite styrketräning kanske ? Bättre än gym, alldeles gratis 🙂

Önskar er alla en fin helg !