Igår var det en härligt solig eftermiddag och jag passade på att gå över vägen till skogshygget och hämta hem några stolpar för att bygga mig ett rishägn för att skyla lite, vid nya komposten på åkern. Idag tog jag fram spettet och spettade ner stolparna utmed komposten och provade med lite ris för att se hur det verkade.
Har haft lust att prova på det här länge efter inspiration på olika ställen. Mest inspirerad har jag nog blivit av det inhägnade grönsakslandet hos Birgitte med bloggen En landliggers dagbog. Bilden har jag lånat hos Birgitte.
På danska heter det Vasegaerde. Titta in hos Birgitte och se att det är en gammal tradition att bygga sådana här….Fredrik var snäll och körde ut traktorn för att hämta riset som han röjde vid diket i höstas, det skulle ju ändå bort, men snön kom i vägen då.
Sen parkerade han mig längst bak på kärran, tyckte han var bra för att hålla riset på plats. Sen drog han iväg med en faslig fart, trodde nästan att han glömde av att jag satt bak 😉 Byxorna var hala och träkärran likaså, fuktigt trä ni vet…och hej vad det gick, tur det inte var långt. Och tur att riset inte fick lust att ramla av, för då hade vi hamnat i en stor hög både jag och ris :-))Först tänkte jag bara ta finare ris, men jag bestämde mig sen att även ta det grövre, tror nästan att det håller längre tid då. En härlig eftermiddag även om solen inte sken, men vårkänslor fick man ändå….rätt som det var flög en grupp svanar trumpetande över huvudet på mig…oj, redan ! I plasttunneln blommar min vita viol, den verkar inte fatta att det är vinter. När det var som kallast låg den ner platt, men nu har den rest sig igen :-))
Vill man göra ett mer spektakulärt staket, med återvinning då förstås, så kan man kolla in den här filmen :-)) Hi hi ! ! !