Lite duggregn idag.
Tillbringade förmiddagen i tunnelväxthuset och skolade om småplantor.

Planterade Saffranskrokus också, i grus, läste mig till att de vill växa väldränerat och ha en HET sommar för att blomma. Tveksam härdighet i den här zonen, men jag ställde lådan i nya växthuset. Försöka måste man ju ! Även om det så bara räcker till en enda liten lussebulle så skulle man ju vara gla´ 🙂

Efter lunch möttes jag av Skogens konung när jag skulle ut igenTittut !
Fast egentligen var det ju en skogens drottning. Det här är nog älgkon som sätter skräck i Radbyn (villaområde i Mariestad). Idag hade hon inte sina kalvar med sig.
Speciellt folkilsken har jag inte upplevt att hon är, men det är klart att hon försvarar sina småttingar om de är med. Men när dottern och jag kom ut med kameror idag så travade hon strax iväg.

På kvällen var jag och lyssnade på en annan drottning, en Trädgårdsdrottning 😉
Mariestads Trädgårdsförening hade bjudit in Gunnel Carlsson som berättade så härligt om sin gröna passion.

Till ljuvliga bilder (fotograf Pernilla Bergdahl) ur Gunnels nya bok: Min gröna passion, fick vi höra om Gunnels trädgårdsfilosofi.

Ett mycket klokt råd fick inleda: ” Sätt fokus på det som är fint och blunda för det som är fult”

Gunnel gillar ” när det sprids och trivs ”
och det gör jag också. Visst är det väl tråkigt att vi gärna ser ner på växter som glatt förökar sig och tacksamt fyller ut en yta. Tätt, tätt, tätt planterar hon. Och det fungerar verkligen bra för att hålla ogräset i schack.

Ett annat bra tips är: ” Jag har bara växter i min trädgård som gillar min trädgård” Ja, varför slita med att sätta växter på fel plats och få ett misslyckat resultat. Bättre att ta reda på var de vill växa från början. (Ha ha, ska jag säga som har planterat saffranskrokus idag 😉

Efter paus med gott fika berättade Gunnel om sin vision med Trädgårdsriket och Tusen trädgårdar.
Hon satsar på att vi ska bli lika duktiga som engelsmännen på att visa upp våra trädgårdar….nej bättre till och med .

Passade på att tacka Gunnel efteråt för boken Trädgårdsriket som jag
fick eftersom jag var en av dem som fick med en bild i boken. Det blev jag både
glad och lite stolt över. Och så kom boken som en bonus sen….det hade ju räckt
med äran att få vara med :-)) Och dessutom kom bilden som försättsblad till Västergötland !

Och frestelser är väl till för att falla för eller ?
Nu ligger nya boken `Min gröna passion´på mitt nattduksbord och väntar. Sååå, god natt på er !