Brrr !!! – 5 grader på morgonen idag.
Vaknade till ett gnistrande frostlandskap.
Hela gärdets grästorvor skimrar av frostpärlor.Snöbollsbuskens bladkanter är doppade i frostpuderBladen singlar ner som bladregn idag, stilla och tyst och det enda man hör är bladen som faller och lite fågelkvitter.
(Ja och så tuppen Tore Skogmans galande med jämna mellanrum förstås 😉

Nu ska vi ut i det kalla och jobba vidare.
Igår röjde Fredrik diket från tomten mot grannen.
Först med röjsåg. Sedan grävde han halva diket ungefär med Grävis. Resten har han tänkt att hinna med idag.

Jag får förlita mig på egna krafter. Det här är EN bortgrävd gräsplanta ! De stackars vita månadssmultronen har inte haft det lätt i år. Förbarmar mig över raden nu och gräver bort såna här torvor, samtidigt som jag försöker ta reda på de smultron som fortfarande lever. Otroligt vilken växtkraft på en sommar, det är ett ettårigt gräs !

Vilken tur att jag hann att skörda sista chilin i fredags, annars hade den nog frusit inatt.
Ha en skön söndag !


Nu är det kväll igen, och vilken strålande vacker dag det blev 🙂

Men så kallt, det är väl bara att vänja sig förstås.

Men inte gick det att gräva idag, det var fruset i jorden hela dagen. Det var bara Fredrik som kunde gräva med grävskopan.
Passade på att tömma bubbeltältet i plasttunneln på alla chiliplantor, två hela skottkärror åkte till komposten, åh, det känns alltid lite sorgligt efter att ha vårdat dem ända sen i början på februari.
Tog upp de sista kålrabbin, hade tänkt de skulle hinna växa till sig lite till, men -6 grader inatt, så jag vågar inte chansa på att låta dem sitta kvar ifall det blir ännu kallare. Tog även upp Spetskålen, Kalibos. Det är första året jag odlar den, och vilken fantastiskt vacker växt ! Färg som man blir glad av 🙂

Blev väldigt sugen på Kålpudding efter jag pratat med min morbror i telefon, han tipsade om att spetskålen var godast till det. Frågan är om köttfärs och purpurlila kål ser så smakligt ut ihop ? Kanske blir mjölksyrad kål ändå.