Solen lyser med sin frånvaro.
Tur naturen bjuder på soliga färger ändå. Grannens Asp på andra sidan stenmuren, har fått sin härliga solgula färg nu. Den skiftar lite i orange om man tittar närmare på bladen.

Körsbärsträdet vid ladugården får också en fantastisk färg den här tiden. Det är ett vildsått Fågelbär. På våren är det alltid översållat med en fantastisk blomning.

Plantorna som jag lånade från min plantskola, och ställde ner i järnkrukan precis som de var med kruka och allt. De har fått ännu finare höstfärger i denna veckan. Blågull Purple Rain har skiftat över i olika gula och röda toner, jättesnygg !

Vid husknuten har Smällspirean växlat från sin mörka vinröda färg till en rödare höstfärg. Precis bredvid blommar lilla styvmorsviolen än.

En jättefin höstaster som jag har med från mitt föräldrahem. Lågväxande, dubbel, lila. Har några rejäla ruggar precis när man kommer in i kökslandet/plantskolan. Så söt så !

Luktaster finns kvar sedan Martin och Britta som bodde här förr.

I plantskolan blommar Polarblågull Bilbo för fullt. Nerklippt efter första blomningen på försommaren så blommar den om på hösten.

Erodium Sweetheart var en riktig långblommare. Den har hållit på hela sommaren och nya knoppar kommer hela tiden. Frösådd i vintras, så den var snabb också. Nu får vi se om den är härdig.

Idag slog Skuggliljan ut också, som jag vann på Trädgårdsamatörernas lotteri på förra mötet.

Känsliga tittare varnas för att titta här nedanför !!!
Idag har jag tagit mig an den här ytan. Majs och ogräs däremellan är nu bortrensat. Har också börjat på en ny kompost, direkt i landet den här gången. Tänker täcka den med jord och odla direkt i kompostlimpan.

Så nu är det bara resten kvar att ta bort ! Sen ska det fyllas på med kompostjord och läggas på hö. Hå hå ja ja. Blir man färdig före jul tro 😉 Hoppas ni haft en fin helg !

Inlägget här nedanför handlar om Fredriks framfart i växthuset.