Nyss hemkommen från Elmia Garden-mässan i Jönköping och en försvarlig mängd papper ligger på bordet. Kvällslektyr så det räcker hela helgen 🙂

Efter att ha knallat gång upp och gång ned så kunde vi konstatera att Berberis är på G. Visst är de taggiga och uschliga, men ack så vackra färger det finns och vilka höstkulörer. Ett stort plus dessutom – rådjurssäkra ! Barrväxter fanns det också en hel del av. Pinus Strobus `Blue Shag´lockar till att stryka över, mjuk och lurvig känns den.

Hittade en för mig ny växt som jag blev väldigt förtjust i Leucothoë axillaris `Curly Red´. Får ta och läsa in mig lite på den. Verkar vara vintergrön i alla fall.
Fanns även i en smalbladig spetsig variant.

Hortensia, Hydrangea arborescens `Pink Annabelle´ hade jättesöta blombollar med lite mindre blommor i.

En lite lägre variant av Jätteverbenan Verbena bonariensis `Lollipop´. Kan ju vara mera användbar ibland än den vanliga höga. Inte alltid man har plats för stort vatten i trädgården, då kan ett sånt här litet vattenspel kanske ändå få plats.

I en del montrar kändes höstvindarna tydligt….Finfint växthus lockade besökareBordet därinne var häftigt, ett gammalt såll ! Traktorsits som stol. …andra längtade redan till våren.

Rost är fortfarande inne. Häftig eldstad…..vill ha ! Traktorsitsar var ett återkommande tema. Ja det har jag ett par i gömmorna, så nu får det välan bli en svetskurs snart så man kan få till ett underrede 😉

Skojigt var att träffa en av tjejerna från POM, Programmet för odlad mångfald, som var hos mig och tittade på växter för ett par år sedan. (Som vanligt har jag glömt namnet, ursäkta ! )

Nästa år kommer de här fyra växterna ut i handeln, några av de sorter som POM har samlat under sin inventering. KUL ! Sorterna har fått namn efter de personer som bevarat dem.
Höstflox Alma Jansson
Höstflox Ingeborg från Nybro
Strandbinka Fru Frida Lindström
Jätteprästkrage Bröllopsgåvan

Bord och bänkar i alla möjliga varianter, de flesta med metallunderredeMycket industrikänsla i möblerRoligast var nog i alla fall bordet hos Lackalänga trädgård. Gråtimjan som duk och en matta av Waldsteinia ?

Elmia Garden Flower Grand Prix avgjordes igår. Men vi kunde njuta i lugn och ro av skapelserna idag. Här är bara ett litet urval, det fanns mängder.

Den här inspirerade mig. Ett platt järnunderrede där blad, bär och strån flätades in.Närbild på ovanstående
Man behöver minsann inte bara använda blommor i en bukett. Mycket poppis är ullsnoddar, de fanns i många av buketterna.

Ännu en favorit, hör ihop med närbilden ovan.
Gillar bilden av att den sprängde ramen, som ett symbolvärde av att inte alltid hålla sig till mallen 😉
Vill ni veta vilken växt som blev 2013 års perenn ? Då får ni läsa gårdagens inlägg också 🙂

Fikat på hemvägen intogs med en fantastisk vy över vida Vättern. En mysig dag till ända. Tack Monica för trevligt sällskap !