Oj så härligt det är såna här soliga dagar i oktober !
Jag njuter verkligen av den här tiden på året, nu är den bästa tiden !
Men det sa jag visst i våras också 😉Svartaronian flammar som en brasa och Asken bakom har redan tappat sina löv, först som vanligt.

Har klippt bort alla strutbräken på kullen så nu ser man bäcken igen….

en liten stund till, men nu är det nästan för mycket löv som stoppar till och då rinner vattnet över kanterna. Så snart är det pumpupptagning och stängt för vintern. Även en Vresros kan vara fin i kanten. Häggmispeln har inte blivit lika röd som den brukar i år. Igår och idag har jag tagit upp Dahlior, för igår natt frös det till ordentligt.
Inatt blir nog ännu kallare.
Igår körde jag in tre kärror med knölar, och det här är dagens skörd.
Nu har jag bara en låååång rad kvar i grönsakslandet med mörkröda Dahlior. Mellan Dahliorna hade jag satt snötörel, det var ingen höjdare. De fick för stor konkurrens och har inte växt någonting.
Här står de och väntar på transport till planteringsbordet för att få krukor och bäras in för vinterförvaring. Sen var det bara att ta fram macheten och hugga ner den här, snyft ! Man känner sig rätt grym !I förrgår kväll innan frosten kom hämtade jag in hur många buketter med Dahlior som helst, så nu är huset fullt av dem, tror varenda vas är upptagen. Ändå har jag delat med mig.

De här mörkröda är en tacksam sort som förökar sig väldigt. Den har jag fått av mannens morbror och moster. Den vita riktigt stora tycker jag är jättesnygg, den har en lite grön ton innerst i bladrosetten. Det är en frösådd jag gjorde för många år sedan. Men den har aldrig varit så stor i blomman som i år.visst är den läcker ?Optical illusion.Namnlös men fin ! Också en av mina frösådder.På ett vis sorgligt att det är slut, men samtidigt rätt skönt att man får göra klart vissa saker. Sov så gott i jordkällaren, vi ses ju nästa år igen 🙂