I fredags och i lördags hade jag finbesök av en journalist och en fotograf som ville fota höstfärger i min trädgård.
Otur hade vi med vädret, men det blev nästan lite sol på lördagsförmiddagen i alla fall, så några bilder fick hon nog till.

Idag hade passat mycket bättre, strålande sol från en klarblå himmel.

Det är så spännande på hösten, för det är som att trädgården helt plötsligt passar ihop med den omgivande naturen på ett annat sätt. Den växer och blir större på det viset. Träden långt bakom ser ut att höra till.

Inte så mycket rött än, men många gula, orange och bruna nyanser.

Vid pergolan har Ginnalalönnen fått röda näsor. Några blad börjar också skifta i rött.

Strax intill mognar Björnbären, men det går långsamt. En fiberduk kanske skulle göra susen.

Sommarvivan har blommat fantastiskt länge, det var en trevlig ny bekantskap.
Primula florindae. Den sådde jag förra året och hade plantor till försäljning i år.

Bakom pergolan är det fortfarande gröntoner.

På norrsidan tog jag ett röj förra veckan. Man ser ju trädgården med andra ögon när någon ska komma och titta på den 😉

Här växer mitt fina Oxbär till Koltrastarnas glädje. Snart får även bladen vacker röd färg, men bären är vackra redan. Vi pratade trädgårdsinspiration journalisten och jag. Och jag nämnde min första trädgårdsbok av Ulla Molin. Den lånade jag säkert 10 gånger på biblioteket, sedan insåg jag att det var lika bra att köpa en egen. Sedan hur jag blev förälskad i Cottage garden när jag läste om Tasha Tudor, trädgården på Maryhill av Lotte Möller var också en av de första inspirationsböckerna jag köpte.
På senare år är det Piet Oudolf och Beth Chatto med sitt woodland som har inspirerat mig mycket.

Men när besökarna åkt hem och vi for till stugan för att dra upp båten inför vintern så insåg jag var min verkliga inspiration kommer ifrån.
Mest inspirerad blir jag absolut av naturen !

Välkommen på en runda i `min´skog runt stugan, här har jag växt upp.

(Nu har jag provat att dra upp en del bilder lite, på begäran 😉

Vill ni veta vad som händer med växthusbygget får ni läsa nästa inlägg också.

Och vill ni ha inspiration till Höstpynt så hittade jag en fin länksamling hos
Caroline med bloggen Trädgårdstankar, se här

Ha en skön höstvecka alla ni som tittar in hos mig 🙂