I morse när solen kom över skogskanten så blev det rätt häftigt ljus i trädgården. Såg ljuset inifrån och var tvungen att kila ut med kameran.Det var som om någon lagt ett gulfilter över alltsammans. Nästan lite magi.
Och som med all magi så var ögonblicket snart över 🙂

Mina Melonäpplen får trilla ner av sig själv i år, de är ändå fulla med rönnbärsmal 🙁 Inget att spara till vintern. Fast lite äpplemos ska man nog kunna skära ut bitar av äpplena till. Och en och annan äppelpaj.

I veckan har jag ägnat mig åt att baxa in kvarvarande tomatplantor i det extra bubbeltältet i plasttunneln. Här kan jag hålla frostfritt än ett tag. Alla blad är avtagna från plantorna för att mesta möjliga ljus ska komma till.
Vägrar köpa sallat i butiken 🙂
Man kan ju fråga sig hur nyttig den är, köpesallaten, som är tvångsmatad med endast ett fåtal näringsämnen.

Nu planterar jag också in det som ska bli vår vintersallat. Återanvände säckarna som det varit meloner i, rotsystemet var litet och gick lätt att dra bort ur säcken.

Överst har jag lagt ett rejält lager ekologisk U-Jord för att plantorna ska sätta fart.
Nu har jag planterat Red Russian kål, Mangold Bright Lights, Vintersallat även kallad Mache eller Fältsallat, Rucola, Röd Cikoriasallat…. många plantor av sallat röd Lollo Rosso, Ekbladssallat mm.

Det är knappt ingen som har nappat på att köpa sallatsplantor i höst i plantskolan, jag tror de flesta ger upp den här tiden på året och det är ju synd, för blir det en mild höst så kan man skörda länge än. Fast visst är det lite lotteri, det kan ju bli svinkallt också. I odlingslådan med salladskål (Oriental saladini) växer det så vi inte hinner med att äta i samma takt. Det finns ju fortfarande jättemycket fin sallat ute.

Men jag hoppas skörda länge av den här, den är ju så frosttålig, och ju mer man plockar ju fler blad kommer det fram.

Förra året hade jag grönt att ta in till och med januari. Det hänger som sagt på hur kallt det blir.
Ikväll ser det ut såhär i tunneln, börjar bli ganska tomt.
Men nu ska jag bära in alla perennsådder och alla bord de står på ute, så snart är det fullt igen.
Och till våren bär jag ut alltihop igen för att få plats med de nya tomatplantorna. Hå hå ja ja, oj vad jag bär !

I morgon torsdag…ops idag menar jag (klockan blev visst mycket 🙂
har jag öppet sista dagen för i höst.

ÖPPET 10-19 VÄLKOMNA !