Kärleksörten Matrona tycker jag mycket om….men det gör rådjuren också. Två stjälkar kvar av den här i rabatten på norrsidan.Som tur är har Alunroten trivts bra här i år, så den kompenserar för att kärleksörten fattas i högra hörnet.
Något som växer dåligt är Katsuran, men det är nog för torrt och magert i den här rabatten, trots den regniga sommaren. Vi har en jättebjörk strax intill, tror den tar hela vattenleveransen. Här sitter också två frösådda Rudbeckior, Cherry Brandy…som inte skulle se ut så här. Och dessutom räknas som ettåriga….men har övervintrat. Ssshh, berätta inte för dem att de är ettåriga 😉
Så här ser den ena ut…Och så här ser den andra ut.I rabatten finns också några Ricin som blev över från plantförsäljningen i våras. Men oj så giftig den är ! Fin men farlig. Brudspireorna i ena kanten blev nedklippta i försomras och då fick den röda Berberisen lite mer chans att växa till.
Och spireorna som då klipptes ner till ca 5-10 cm är redan en halvmeter höga ….växtkraft ! Men nu har vi tre marodörer i trädgården på nätterna, en älgko med två kalvar. Och ilsken är hon också. Ni som har följt min blogg vet att hon var här i fjol också med sina kalvar. Här kan du kolla på det
Känns lite otrevligt, förut när jag skulle ta in öppetskyltarna efter dagen, mötte jag dem på infarten, det blev jag som vände och gick in, efter att vi stått och blängt på varandra en god stund.