Idag har jag öppnat igen för höstsäsongen.

Nu har jag öppet tisdagar och torsdagar kl 10-19
hela augusti och september.

När plantskolan är öppen har jag också öppen trädgård. Fritt att titta runt.

Välkomna !

Äntligen vart det lite fart på tomaterna, de varma dagarna i helgen fick lite sprätt på mognaden. Idag kunde jag plocka även till lite försäljning…och de gick åt.
Läckrast i tunneln är nästan Fikonbladspumpan som täcker ena bågen helt.
När man ser bladen så förstår man varför den heter Fikonbladspumpa.
Frösådd i år är Amerikanskt Kermesbär. Enligt uppgift ska den vara perenn. Men frågan är, gäller det utomhus eller måste den övervintra inne ?
Någon som odlat den och vet ?
Har två bud om härdigheten av gäster idag, en som överlevde och en som dog under vintern.
Kalebass har jag aldrig odlat förut, så snygga blommor den har. Men den blev planterad sent så några kalebasser lär jag nog inte få se. Men det gör inget för den är så snygg ändå.
Afrikansk Horngurka. Kiwano. Jösses, vad har jag lurat på mina kunder i våras ??? Något vassare är svårt att finna ! Vet inte om gaddarna syns på bilden, men jag kan lova att den sticks bra ! Enligt uppgift ska den smaka gurka med en hint av banan. Jag har inte provat än, och tusan vet om man ens lyckas plocka den här utan att skada sig. Det får väl bli med tång 🙂
Lite trevligare frukter har Korilan. Också en slags gurkväxt med små smala gurksmakande frukter. Här är det istället växtsättet som förskräcker. Den växer över alla bredder och slingrar sig in i allt som kommer i dess väg.

På slutet av dagen idag, kom det trevligt besök från grannkommunen.

Götene Trädgårdsförening kom på visit och fick en rundvandring i trädgården. Här har vi precis tittat i tunneln.
Kul att ha er här. Tack för besöket !