Så fort en semester går !
Nu är det bara en vecka kvar till Tusen trädgårdar och jag snor runt som en liten blå för att få bort lite ogräs inför nästa helg.

Jag har öppet både lördagen och söndagen kl 10-17

Välkomna då !

Sen öppnar jag plantskolan igen på tisdagar och torsdagar kl 10-19 ,veckan efter Tusen trädgårdar och har öppet augusti och september.

I kökslandet har jag i veckan försökt få på lite nytt hö i gångarna eftersom ogräset börjat titta igenom marktäckningen.

Min böntunnel kräver uppassning just nu, för bönorna har hunnit ända upp och då måste man binda ner dem mot tunneln annars fortsätter de växa högt upp i höjden och blir ett enda trassel…vilket det brukar sluta med …alltid….eftersom man aldrig hinner med i svängarna när bönor växer 🙂

Igår tog jag en välbehövlig dust med ogräset i trädgården runt huset. Planterade en del också, bland annat en Astilbe `Glut´ bredvid hasselörten för att få en liten färgklick där.

Tänk om alla växter täckte marken lika bra som Hasselört, då vore ogräset inget problem.

Och så slutar det som det brukar, ogräsrensningen övergår i omgörning av del av rabatt 🙂 Så tog det lite längre tid av dagen än tänkt, fniss !

Den här är ny, den köpte jag på Trädgårdsrundan på Kinnekulle, en Kapfackla, Phygelius `Croftway´.

Och som med många andra så får man gå närma och lyfta på blomman för att upptäcka ett fantastiskt inre.
När jag var färdig med det så var det dags att rensa i dammen, näckrosor
i mängder åkte på komposten, hela ytan var täckt, jag vill ju se vatten
! Sen har vi väldiga problem med alger i år, vilket vi inte brukar ha,
så det blev att ta en håv och stå och fiska alger.

Men det är inte bara jobb hela tiden, vi gottar oss i god mat också.
Igår testade sonen sin egentillverkade varmrök igen, denna gången med en fläskkarre´. Rökt med alspån i ett antal timmar i ca 100 grader. Och JÖSSES så gott !!! Tillsammans med potatis och squashsallad i vinegrett, en grönsallad och Oskars special Coleslaw, mat för gudar 😉

En sån här tallrik är inte fel heller, med MYCKET grädde, mmmmm!