Nu har det äntligen varit lite varmare några dagar. Lite pustigt att jobba i kanske, men det är verkligen på tiden att det blir lite varmt också så det får lite skjuts att växa i grönsakslandet.

Fredrik fortsätter med aluminiumlisternaNu är det dags att montera ihop de öppningsbara takluckorna.Och idag har jag också tagit ett tag med bygget, jag har tvättat kanalplast. Först har skivorna stått i fotbad i några dagar för att lösa upp mossa och lavar längst ner.
Eftersom hela växthuset är återbrukat så får man ju lägga lite jobb på att putsa och snygga till delarna. Idag hann jag 30 skivor till takluckorna….lika många kvar, det är 60 stycken. Sen är det ju alla stora skivor till sidorna och resten av taket, många plattor är det ! Jag gillar återbruk men ett så här stort återbruksprojekt har vi aldrig haft förut.
Det blir några kvadratmeter fönster att putsa.

I värmen idag var det i alla fall riktigt skönt att stå i baddräkt och spruta med vattenslangen. Men jag besparar er bilden av Lisa i baddräkt 😉 Såg nog rätt förfärligt ut efter ett tag, det var gott om blinningar och bromsar och jag slog hejvilt med händerna fulla av diskmedel överallt på kroppen. Vid 18-tiden tyckte vi det räckte och for till sjön och tog med grillen. Hattarvik på Torsö. Härligt med ett kvällsdopp. Visst är det fantastiskt med växtkraft.Kinnekulle syns långt därborta på andra sidan.Solen hann nästan gå ner innan vi åkte hem. En fin kväll.