Nu fick jag ta tag i plantskolan igen efter att ha ägnat sista tiden helt åt grönsakerna. Har planterat om perennerna i större krukor i tre hela dagar nu. Ojoj, nästan allihop behövde större kruka. Är inte runt än, men snart….
Ibland känns det lite knasigt att ha stängt den här tiden när plantorna blommar som mest, men det finns nog sånt som blommar när jag öppnar igen den 11 augusti också.
Ikväll regnar det på mina nyplanterade plantor, finfint !

Men det var inte min egen trädgård jag skulle berätta om idag.
Förra söndagen tog vi en fridag och åkte runt på Trädgårdsrunda på Kinnekulle.
Första trädgården vi besökte var Hannu Sarenströms vid Hällekis.Nävorna tävlade med himlen om vem som var blåast 🙂Lummigt och härligt.Mannen tyckte Hannu hade konstiga trädgårdstomtar, fniss 😉

Sen for vi till Hällekis Säteri och åt lunch ute i kryddgården.Mums ! Tog en runda i växthuset också, och oooops, det råkade komma med ett Valnötsträd hem… jag som inget skulle köpa.
Men pelargonerna var dyra – 140:- st – jösses finns det folk som betalar det ?
Samma pelargoner tog jag 35:- för i våras.

Efter det for vi till Råbäcks egendom. Härlig park.Mysig hästgunga av ett gammalt däck.Orangeriet med rosrabatter strax intill.

Nästa trädgård var en sommarstuga med tre ägare. Massor av blommorMånga mysiga sittplatserI bakgrunden skymtar man Vänerns blå vatten.Hittade en näva som jag förälskade mig i, den måste jag ha !!!
Sherwood hette den, någon som vet var man kan köpa den ???

Turen går vidare i sommarfagert landskap

Nästa trädgård har mycket rosorOch en fantastisk utsikt mot VästgötaslättenFavoritfärgen 🙂Mannen tyckte poolen var intressantare.

Sen var det dags för fika på Hjulets kaffestuga.
Kan rekommenderas. GOTT !

Sista trädgården hade flera små dammarEn potentilla som jag tyckte om, blekt gul.Många olika material i marktäckningen.

Ja sen for vi hem igen och jag konstaterade att det är här jag trivs bäst.
Fast efter att jag hade sett så många välrensade trädgårdar så var jag tvungen att ta en runda och rycka lite ogräs. Hi hi, här är allt annat än välrensat just nu.