Idag hämtade Fredrik en sk Padda på morgonen för att stampa till gruset i blivande växthuset.
I slutet på förra veckan skyfflade han och sonen ut det sista gruset och jämnade till, vi har varit lite sinkade på grund av en rejäl förkylning som gått över hela familjen.Han har några kvadratmeter att köra runt på, närmare bestämt 230 kvm.Jämnt och fint blev det. På några ställen var det dock så vått så det knappt gick att köra. På kvällen lade mannen och dottern på markduk för att inte ogräset ska börja växa hejdlöst. Förra veckan hjälptes dottern och jag åt med att måla ena sidan på nedre stolparna till takstolarna. Det har varit rätt hopplöst med allt regnskvättande att få till en bra målardag. Men huvudsaken var att vi fick utsidan målad där kanalplasten ska sitta emot. Insidan kan man måla när huset är uppe.Extra mycket energi hade han första semesterdagen, mannen. Efter paddkörningen blev det slåtter på bortre delen av vallen.
Katten är med och kollar om han skrämmer upp några sorkar 🙂Förra veckan körde han av den främre delen som är närmast i bild. Meningen är att det ska balas….om det torkar….verkar nästan omöjligt i år. Sedan använder jag det till marktäckning i kökslandet och i Skogsträdgården.
Anledningen till att vi tar bort höet är att vi vill magra ut ängen så den floran som hör till mager ängsmark kommer tillbaka.
Morgonens skörd av jordgubbar fick bli rårörd sylt idag. Jag kör dem i matberedaren med bara lite socker, kanske en halv deciliter till hela matberedaren med jordgubbar. Kanongott i tårta eller i yoghurten. Fryser in i små creme fraiche-burkar och stoppar 2-3 stycken burkar i en fryspåse, då står de sig länge. I flera år om det är så. Det är viktigt med bra emballage i frysen, fryssmak på maten gör ingen glad.
Sedan silade jag och tappade Flädersaft på flaskor. Det blev ett sölande för den var lite för sur och smakade för mycket Citron. Så jag ut och jagade upp lite fler Fläderblomklasar och kokade upp tillsammans med mer socker och lite av saften.
På eftermiddagen friserade jag min Måbärsbuske så den återfick sin runda form. Hade säkert växt 60 cm redan i år.
Hann gödselvattna i plantskolan innan regnet åter skvalade.