I morgon har jag öppet i plantskolan igen mellan kl 10-19.

Nu finns det sallatsplantor igen av några olika sorter
för er som har frågat efter.

Sorterna just nu är :
Forellenschluss (spräcklig), Röd Bakito (röd) , Red revolution (nästan svartröd) , Lollo rosso (rödgrön krusig) samt Atos som är en sallad från ett kloster på ön Atos i Grekland.
Det finns även vild Rucola och Isört som passar fint i salladen.

Tomatplantor finns kvar, fast inte av alla 40 sorter, även en del gurkplantor, men squashen är slut. Det finns även en del chili, paprika och aubergine kvar.

Och perenner förstås
, nu blommar de fint en del av dem.
Tänk vilket bra planteringsväder det har varit i år, ingen torka som det brukar.

Välkomna !

Så här häftigt ser det ut när jag hämtar dagens sallat 🙂
Översta raden: Frillice, Red revolution, Crisp Mint, Cerbiatta, Forellenschluss, nästa rad: Atos och Lollo rosso.
Första gubbarna skördade, just de här fick mina tjejer till frukost.När jag gjorde om jordgubbslandet i våras satte jag några överblivna plantor i en balkonglåda i plasttunneln. Vilken tur, nu får vi egna jordgubbar till midsommar, det är inte alla år.Gurkorna växer på bra i sina säckar, det här är kort växthusgurka Melen F1.
Idag har jag först rensat och lagt nät på jordgubbarna och sen tog jag tag i tunneln. Nu ska allt ut, så det kan bli tomatodling ordentligt här inne.

Eftersom det stod plantbackar både ovanpå och under borden så har jag burit en hel del. Nu är bara tomater, gurka och meloner kvar härinne, allt annat får varsågod att klara sig ute nu. Nu ska det väl ändå hålla sig frostfritt ! Vår ärvda vallmo efter Martin och Britta som bodde här förr. De hade planterat den vid brunnen mitt i gräsmattan och där växer den och blommar rikligt varje år. Sen klipper jag ner den och så klipper vi gräset där hela sommaren. Faschinerande att en växt kan vara så tålig.

Glad Midsommar till er alla !