I årets tomatrace blev det en mycket oväntad vinnare, Sungold F1, en högväxande sort. Rekord är det också tror jag, förra året var första tomaten mogen omkring 6 juni.
Sungold fick blommor först av alla inne, så den är tydligen en snabb sort.

Mor i huset åt upp första tomaten själv, dagen till ära 🙂 (Mors Dag)
Tyckte jag var värd det efter allt pysslande med plantorna.Annars avlöser den ena glädjespridaren den andra just nu, men en del blommar fort över i den intensiva värmen som varit, snart är buskpionen över för det här året.
Den frösådda dillpionen tappade kronbladen idag.Men då slog min andra frösådd ut en blomma istället. Den här är mer tomteröd och mycket finflikigare bladverk, mer som dill.Brunnävan som frösådde sig och blev blå förra året, fin ! En nunneört som jag köpte på Trädgårdsamatörernas marknad ifjol, märkt Hjalmar Rosengren, vem är det ? Tusan, varför frågade jag inte….någon som vet ?Den växer vid bäckkanten tillsammans med Kaukasisk förgätmigej Jack Frost, Vit Skogsviol och gul Skugglilja och snart sticker här också upp Sankte Pers nycklar, en orkidé. Jag gillar den vita Skogsviolen skarpt.Den här skönheten slog ut idag också, den har jag fått av min vän Helena.
Största glädjespridaren är nog mannen som knegar vidare med bygget, idag har han jämnat ut sandhögarna. Förstår inte hur han knixade sig runt därinne mellan murarna med grävis, det verkade trångt. I morgon kommer det ett lastbilslass grus som ska på ovanpå sanden.
Efter att jag stängt butiken ikväll så satte vi oss under pergolan och njöt av kvällsmaten. Fördelen med såna här varma dagar är kvällarna 🙂 Annars tar jag hellre lite svalare arbetsväder, tack !
Hoppas ni alla haft en skön helg !