Nu är det bästa tiden !
Göken kokoar borta i skogen i väster, västergök är bästergök !

I rabatten vid pergolan har det börjat skifta över i rödorange och gula toner, från blekgult.På jordkällaren blommar gullvivor och förgätmigej för fullt.Lovande knoppar i trädpionen.Jag älskar min bäck….tror nästan det är det bästa vi har gjort i trädgården, ljudet är så härligt !Och glittret i vattnet.Högst upp där bäcken börjar blommar Lunddockan just nu, den slog ut igår.Strax intill växer en brokbladig krypblågull, Stairway to Heaven, som jag köpte på Göteborgs botan förra året. Hade glömt att Kungsängsliljorna satt där när jag satte den, men det blev en lyckad kombo, passade precis ihop i färgerna.Annat kommer av sig själv, som Ängsbräsman i dammen, den är fin.
Idag mötte vi annars en tråkig syn när vi kom ut till Hönsgården….massaker. Något har tagit sig in i natt och haft ihjäl tre hönor och skadat en tupp, så vi fick ta bort tuppen också, han mådde inte bra. Förmodligen en mink. Trist, men sånt händer. Så nu har vi bara två hönor och en tupp kvar. Bara att börja om.