Lördagen ägnade Fredrik en stund åt att packa grus med en sk padda. Diverse förberedelser inför dagens arbete blev det också.
Ställde ut pallar med lecablock på lämpliga ställen runt byggplatsen, körde fram grus och blandare och diverse tillbehör.
Och idag satte de fart på cementblandaren. Vår dotter Ingrid var med som hantlangare och öste i grus i hinkar.
Tänk att vår gamla cementblandare fick komma till heders, det var på tiden, den har stått och skräpat bra länge nu. Ful som stryk, men fungerar bra.
När dagen led mot sitt slut så hade de hunnit nästan en långsida. Första varvet är väl det som tar längst tid, när man måste mäta in och se till att det blir rakt.
Bra jobbat tycker jag !

Sen hade jag sån tur så jag fick en frivillig dräng i plantskolan. Lagom till fikat kom svärmor och tyckte att hon ville hjälpa till med något. Så vi satte fart med att rensa i perennkrukorna och ta bort löv, barr och ogräs. Vi hann med tre av borden på eftermiddagen, man tackar, så skönt med lite hjälp !
Just nu så njuter vi av mattorna av Stor Nunneört, Corydalis solida.
En gång för tjugo år sedan, hämtade jag en planta i mitt föräldrahem och satte den i rabatten…där sitter den inte längre 🙂
Den sitter snarare lite överallt, väääldigt spridningsbenägen liten växt.Men den är förlåten, för den är så söt. Och när den har blommat så
försvinner den snabbt , bladen vissnar och är borta, puts väck, till
nästa år. Bra egenskap för en växt som blommar tidigt.
Här är en som har blivit ovanligt mörk. De varierar från ljust, nästan
vitrosa, i alla möjliga nyanser till såna här lite mörkare.
Ha det gott !