Efter lite funderande har jag flyttat fram datumet när jag ska
öppna i plantskolan till den 10 maj.

Jag hade ju tänkt mig till den 1 maj, men när det nu varit så kallt här på nätterna i april så har inte perennerna vågat sticka näsan över krukkanten, och en tom kruka vill ju ingen köpa 😉

Som ni vet så driver jag inte mina plantor, utan de får vakna i takt med naturen. Därför blommar de också på rätt tid och inte flera månader i förväg som ibland är fallet när plantorna importeras från kontinenten.

Är det nu någon som blir besviken och som har jättebråttom med att
sätta igång och vill komma ändå, så slå mig en signal (0706-395736) jag
finns hemma för det mesta !


Tomater och annat växer lite snabbare inne i värmen i bubbelplasttältet. Omskolning pågår för fullt just nu. Här är det en busktomat med limegrönt bladverk; Tigerette Cherry red, som ska få stor kruka.
Den är så fin bladfärg så den kan man odla även om man inte gillar tomater 🙂

Tänk så snyggt i en kruka ihop med någon blå blomma. Och sen kommer röda tomater till det lite senare.

Jag har också krukat in delningar av diverse plantor, här en Geranium Purple Haze, de får också stå i tunneln och stabilisera sig, och slippa vind och blåst en stund när de är nyplanterade.
I tunneln sticker också Primula scotica upp första lilla blomman. Den har övervintrat här inne , frösådd i januari förra året.

Idag hällregnar det. Jag har tagit min tillflykt till köket igen med en massa frösådder. Fast jag går ut och fyller på alla krukor och brätten med jord i polytunneln först. Men att stå still länge och så frön skulle bli för kallt där idag.

Konstigaste fröerna hittills är nog de från Korilan. Ser ut som några insekter.
Se bild hur den ser ut och läs lite om den i mitt inlägg här


Önskar er alla en skön helg !