Hela fredagen ägnade jag åt att börja packa upp perennerna ur lövtäcket. Tog bort det mesta av löven men inte allt, fortfarande kan det bli rejält kallt på nätterna och löven skyddar en hel del.
Sent på fredagskvällen var alla lådor upplyfta på borden och jag gick runt och krattade ihop löven. Javisst har en del av oss konstiga fredagsnöjen 🙂
Tomaterna trivs bra i bubbelplasttältet inne i polytunneln. Temperaturen har hållit sig skapligt runt 10 grader på nätterna. Dagtid blir det betydligt varmare när solen ligger på. Fast idag har det regnat av och till. Sol på förmiddagen i alla fall vilket gjorde att växthuset var härligt varmt att stå och jobba i.
Började skola om tomaterna till egna krukor från brätte.
Planterat om en massa sallat har jag gjort också, igår och idag.
Snygga Forellenschluss.
Min övervintrade grönkål i tunneln skjuter nya skott nu. MUMS, de hinner aldrig in i köket för jag äter upp dem på plats. Tar ett skott då och då när jag går förbi.
Väntar man lite längre så får de blomknopp och blir som små minibroccoli. Då är de nästan ännu godare.
Ikväll tittade jag till chili och paprika uppe på loftet, de växer på bra, såg blomknopp i några av dem redan. Snart ska de också få komma ut till plasttunneln, för det börjar bli dags för omplantering av de här också snart.