Idag har Katarina temat: Signs of Spring – Vårtecken.
Titta in på Roses and stuff för fler vårtecken 🙂


Här är det inte mer än snödropparna som tittat fram än
, men det är inte så lite, de mest efterlängtade ! En och annan blåsippa i källartrappen har också tittat upp.

Vi har kallare här än inne i Mariestad, jag kan se det varje år , när jag åker in till stan så är de flera veckor före med blomningen.

Den dubbla snödroppen som jag fick av Inga i fjol tittade fram i veckan. Tack Inga, den är så fin !

Vårtecken som jag blir extra glad av 🙂 , sallat Frillice har tittat upp, den grodde på tre dagar.
Tomaterna sådda igår, lite tidigare än förra året blev det.

Jag har inte sått riktigt alla än, bara 34 sorter ;-), resten sår jag nog idag.
En del sorter har jag tagit bort från i fjol och några nya har kommit till.

Nu står de på kökspannan några dagar tills de tittar upp…var jag ska placera dem sen är fortfarande en gåta ?
Det är fullt överallt. Men paprikorna får nog åka ut till loftet så får tomaterna ta över tvättstugan.

I år provar jag att hoppa över en omskolning genom att så en och en i pluggbrätt. Annars brukar jag skola om tomaterna i tre omgångar och det tar mycket tid.Här är en liten del av paprikorna.Perennsådderna får vänta på omplantering tills jag tar polytunneln i bruk i april någon gång. Det skulle vara alldeles omöjligt att hysa dem inne sen annars.
Ser till att gödselvattna dem under tiden så att de inte ledsnar. Jippii ! nästan alla av mina vindruvssticklingar har rotat sig. Jag fick tre sorter: dr. Schmidtmans sockerdruva, Vanessa och Rondo genom en annan Sesam-medlem. Jag behandlade änden på sticklingen med sticklingsmedel från Impecta och sen stack jag i sand, ren sand i den ena krukan och lite såjord med sanden i den andra. Båda varianterna funkade bra.
Vinodling på G !
Rolig post fick jag i veckan också av goa Björg Nina med bloggen Vilt og vakkert. Kika på inlägget här så ser du vilken vacker blomma hon har skickat mig. Jag tror den heter Prästhavre på svenska. Min farmor hade en sån som jag fick skott av och hade i många år, men sedan dog den. Blev så glad när jag nu fick möjlighet att få en stickling igen, den är fantastiskt vacker . Tusen tack för den !

Skulle ju visat fler bilder från besöket från Göteborgs Botaniska förra helgen, men det får bli en annan dag. Här är en bild från Medelhavsväxthuset i alla fall. Härligt !

Hmmm….en sandbädd i blivande växthuset sen, med nersänkta lerkrukor med lökar i, som kommer blomma mycket tidigare än ute. Ja , det får det nog bli !


Önskar er en go och skön helg !