Vi tog en liten tur för att möta våren 🙂
Men det kändes som både vår, försommar och högsommar på en gång, fniss !
Resan gick till Göteborg, för att hälsa på sonen med flickvän, äta gott och som grädde på moset besöka Göteborgs Botaniska 🙂

Det går ju inte an att åka till långtbortistan för att fira, när man har en massa plantbäbisar att se efter, men ett par dagar fick de klara sig utan mig här hemma.

I Rhododendron-dalen hade Snöklockorna börjat slå ut. Kallas även Klosterlilja.
Fast vattenfallet var fortfarande fruset
Jag förälskade mig i Rundbladsrhododendron. Rhododéndron orbiculáre
Grymt snygga blad, och knopparna var också jättevackra.I klippträdgården fanns en hel del krokus på gång.
Vintergäck och snödroppar förstås och i Rhododendrondalen såg vi en azalea med små rosa blommor redan utslagen mot den klarblå himlen.

Sedan åkte vi raskt vidare till tropikerna 🙂
Jösses så varmt, kameran immade igen.Vackraste ormbunken jag sett.Koikarpar i dammen.Njutningsmedel. Kaffebönor och kakaofrukt.En liten söt marktäckare i ett av husen: Pysslingmössa
Tetranema roseum,
från Mexico och Panama

Orkidéfrossan gjorde skäl för namnet….
En av de mest spektakulära var Vanda Blue Magic där den svävade högt uppe i taket….JÄTTESTOR !Kan förstås inte visa alla men några glimtar får ni här:Den här gillade jag ! Tycker att en del orkidéer ser så onaturliga ut, som plast, men den här har ett naturligare skirare utseende, det gillar jag.
Fast jag tycker nog att de köttätande växterna är häftigare :-))Så vackra flugtrumpeter…. Sedan gick resan vidare till Medelhavet, men det får jag nog visa en annan dag.

Hoppas ni hade det gott där ni var i helgen !