Började plantera om chiliplantor igår.
Dags att få undan dem upp på loftet så jag får plats att så tomater under lysrören inne. Efter ett 70-tal plantor tog de diskade krukorna slut, jämmer !
Det tråkigaste är att skriva etiketter, böööh ! Det går väl an när man ska skriva några stycken bara. Men runt 300 chili och paprikaetiketter är trist !
Eller som i fjol med 750 tomatplantor…måste komma på någon annan lösning.
Synd att alla etikettskrivare är så erbarmligt dyra.
Jag gick ut till mitt väääldigt negligerade krukförråd för att leta upp småkrukor. Fick ett ryck och började sortera i lagret. Jag får ju en massa returkrukor av snälla människor som kommer hit, och under sommaren så ställs bara kassarna in, bara öppna dörren och tjoff in i högen 🙂 Här är väl en fjärdedel ungefär av fjolårets instoppade. Men nu är den här högen uppsorterad i alla fall, nu är det bara resten kvar.
Och OJ vad mycket småkrukor jag hade som jag inte visste att jag hade…
så bra ! Så ikväll har jag diskat en hel drös så jag kan fortsätta skola om i morgon.Mannen och dottern hjälptes åt att få upp en ställning för bubbelplasten i polytunneln. I år tar vi till ordentligt, för förra året fick vi förstora bubbeltältet i två omgångar när tomaterna växte ur tältet.
Om en månad ungefär hoppas jag kunna få ut plantorna hit, med lite tillskottsvärme. Beror förstås på hur våren blir.Ja nu är man allt sugen på att börja plantera om allt smått som står här från förra årets sådder, men lite till får jag allt vänta.Närmast står en låda med övervintrad vintersallat även kallad mache-sallat. Det är självsådder som jag plockade upp i höstas i kökslandet. På bordet bortanför står allt som jag sådde från november och framåt, så där har inget kommit upp än.VintersallatUtom i krukorna med lökar. Tulpanen Red Riding Hood/Rödluvan har tittat upp. Jag har gett upp att ha tulpaner i trädgården pga alla rådjur. Men några i krukor kanske man ska kunna ställa någonstans där de inte kommer åt dem.Förmiddagen ägnade jag åt att kratta där vi tog ner två tallar för ett tag sedan.Alla barr kör jag ner till kökslandet och lägger ovanpå det tjocka lagret av hö som ligger i alla gångar. Brukar fungera riktigt bra som ogrässpärr. Sen tycker jag det ser snyggare ut med barren som översta lager.

Sen en härlig avslutning på kvällen med att titta på fina trädgårdar i Trädgårdstoppen som började med nya program ikväll på TV 8. Finns säkert att se i efterhand på TV 8 play för den som missade.

Har ni haft en skön helg ?