Underbar solig dag idag ! På förmiddagen gav sig Fredrik på tall nummer två som vi ska ta bort. De där två tallarna som skymmer kvällssolen på vår uteplats varenda sommar ! Upp i toppen och sågar, Ingrid kollar så han inte trillar ner.


Jag föredrar att hålla fötterna på marken. Parkerar mig i lilla växthuset och fyller ett hundratal krukor med såjord som jag vattnar upp inför frösådd. Tog med värmefläkten ut men den behövdes aldrig, för det var redan 11,5 grader när jag kom ut och steg sedan till 14 grader. Inte illa, tänk vad solen värmer redan 🙂
Ute visade mätaren på 3 plus.

Provar att så Agapanthus, Afrikas lilja, en vit variant. Det har jag inte provat förut, men i år fick den så mycket frö att jag bara måste testa.

Dags att gå in och laga lunch, då har Ingrid tagit över sågandet i tallen.
Nu står bara två stammar kvar, motorsågen åker nog fram för att fälla dem.
Sen kanske vi får ta fram traktorn en annan dag för att få upp rötterna.

Rolig post fick jag igår också.
Fröbrev från Helen med bloggen Tankar om och från min trädgård.

Tack snälla Helen för fröerna !


Och så kom mina böcker jag beställt.

Nu ska jag träna på engelskan….och tyska, he he, det har jag inte ens läst.
Så nördig är man alltså så man beställer en bok på ett språk man inte ens kan :-))

Sepp Holzers bok Öken eller paradis är på tyska, men den handlar om hans vattenbruk med alla dammar och vattendrag han anlagt och jag är mycket intresserad av att läsa om det. Det får bli google översätt, fniss !
Undrar om man känner någon som kan komma och läsa högt ur boken för mig kanske 😉 Alla böckerna är om Permakultur. Sepp Holzer har jag berättat om tidigare, här.
Två böcker om Sepps odlingar och vattenbruk.

Gaia´s garden innehåller mycket matnyttiga tips för eko-odling och
Bioshelter Market Garden beskriver Three sisters Farms permakulturodlingar och energisparande växthus.Nu ska här bakas pizza, med pizzasallad av kålrabbi Superschmelz, morot och jordärtskocka.

Hoppas ni har en mysig lördagskväll !