God fortsättning på er ! Hoppas alla har haft en lugn och skön julhelg.

Glöm inte bort min fröutlottning
smiley
Lägg en kommentar på julaftonens inlägg eller maila lisa@lisastradgard.se

Inte är det varje år man kan hämta in så här mycket grönt till julaftonssalladen.
Även igår gjorde jag en sallad med en massa hämtat i landet och tunneln. Rödbetsblad, rucola och savoykål, förutom det som syns på bilden här.
Lagom till julafton slog även min vita orkidé ut. Tajming !
På självaste juldagen var jag ute i min växthustunnel och sådde en massa perennfrön. Är man nörd så är man 🙂 !!!
Det blev dock lite kallt om fötterna, så jag fick ge mig efter två fulla lådor. Det var råkallare inne i tunneln än ute. Fuktigare luft där.

På eftermiddagen på annandagen var vi ute en stund också.
Mannen gick löst på en av tallarna vid lekstugan. Nu har de skymt kvällssolen på vår uteplats vid pergolan i alldeles för många år. Varje år sitter vi där och gruffar och pustar över att topparna tar solen för tidigt. Fast det känns ändå hårt att ta bort dem. Gungställningen som barnen gungat i var fäst i den vänstra tallen, den åkte ner nu också.
Jag klippte bort ormbunkar på kullen, strax intill, för att hålla ett vakande öga på klätterapan så han inte for ner. Använda stege är ju tramsigt 😉

Igår hade vi julafton en gång till, när lilla Wilma med familj kom på visit 🙂

Idag gick jag och tjejerna en härlig långpromenad ner till Vänern.
Jag har ju tänkt hitta frösådda granar någonstans, så man kanske kunde palla med några små hem, till blivande julgranar.
Hittade värsta föryngringsytan, såg ut som en gräsmatta. Liiiite för tätt står de nog här va ? Måste nog hjälpa dem gallra ut lite, eller vad tror ni ?Alldeles stilla var det vid sjön idag. Lugnt och fridfullt ! Lite stilla skvalpande mot stenarna i strandkanten.Långt därborta på andra sidan ligger mammas stuga, fick lust att åka dit….På hemvägen hittade vi en fläck kantareller ! men jag tog bara med en hem för att visa.Tittade in i lilla växthuset och plockade av några klasar av vinbärstomaten som fortfarande lever där tillsammans med två chiliplantor. Och när vi kom hem hade sonen och mannen fixat råstuvad potatis till rökta laxen. Mmmm, det smakade härligt !

Underlig vinter har vi….fast skön !
Ingen snöskottning och bara elda hälften så mycket som i fjol. GÖTT !!!
Dessutom kan man ju ta promenader, det har varit helt omöjligt de sista vintrarna.

Ha det gott !