Helgen har ägnats åt en salig blandning av pyssel, städning och bak 🙂
Igår gjorde jag Jordnötscrisp, här är recept ifall någon vill prova:
man kan skära dem i mindre bitar till godis, eller lite större som kaka.
1 burk jordnötssmör
1 dl cocosflingor
1 dl socker
2 dl ljus sirap
Blandas i en kastrull och får ett uppkok, rör under tiden !
8-10 dl riscrisp eller cornflakes
1 tsk vaniljsocker
Blandas ihop med det övriga. Bred ut på bakplåtspapper i en liten långpanna och låt stelna i kylen. Smält choklad i vattenbad och ringla över kakan. (Överkurs:Om man vill kan man garnera med hela nötter i den smälta chokladen). Låt stelna i kylen igen. Skär kakan i bitar och lägg i frysen.
Man kan ta kakan direkt från frysen till kakfatet, den tinar fort.
Ja tjyva på du 🙂 Tack för det, ska in och kolla på Thompson & Morgans vid tillfälle !
God fortsättning till dig också !
Det där ser inte dumt ut. Får nog spara allt ta och tjyva receptet från dig:)
Bilden av ‘Summer Skies’ nävan hittade jag i Thompson & Morgans sortiment.
God fortsättning,Rebecca