Vid halvtolvtiden inatt hördes det BONK, BONK från verandan. Mannen ner och skrämde iväg älgkon med kalv som hade kalas på våra äpplen. Det gick inte lång stund förrän det bonkade igen ! Då ställde vi in äpplena i hallen över natt. Så åkte de ut i morse igen….och så glömde vi bort att vi skulle ställt in dem till kaninmaten i lekstugan…..

Vi sitter och äter kvällsmat…..BONK, BONK 🙂
Tittar ut på verandan….

Ja, vad säger man….perfekt äthöjd och allting, bästa gourmetrestaurangen i hela Leksberg.Jag går ut på verandan, mor backar några meter och står där och tuggar och tittar på mig….ser ut som hon tänker – ska du flytta på dig snart eller ?Fredrik kommer ut och tjoar på dem, de lommar motvilligt.. och långsamt iväg bort mot kaninhagen.

-Ja nu törs ju inte jag gå och mata kaninerna själv säger jag till Fredrik.
Han tar med två ficklampor och så tar vi med äppelkorgarna för att rädda dem. Strax bakom rabatterna står de och glor. Fredrik kastar äpplen på dem och vi hojtar högt.
-Nää, vi vill inte gå till skogen…..goa äpplen här !!!

Fredrik gör ett nytt utfall och de vänder och går några steg ut mot gärdet.
-Nu kan du nog gå bort till kaninerna säger han till mig, och jag rundar äppelträdet och mot mig kommer älgkon rusande——AAAAAAHHHH kommer det ur strupen i falsett, hi hi, det ljudet kom av sig själv kan man säga. Älgmor vänder snabbt på klacken och sticker åt andra hållet. TUR man har röstresurser !

PHU ! Ett par meter från en uppretad älgko känns måttligt roande kan jag säga.

Sen står de strax utanför kullen vid bäcken och avvaktar. Fredrik fortsätter kasta äpplen i hopp om att skrämma dem, he he, de böjer sig bara ner och äter upp dem och säger ….himla bra ställe det här- äpplena kommer dunsande ner precis där man står 🙂 Ibland hörs det att han träffar älgen, men ingen reaktion. Vi ger upp och går in.

SUCK ! Snart får vi nog fundera på eltråd mot skogen om vi ska få ha något i fred. Just nu klampar både rådjur och älg runt i rabatterna också, och äter de inte upp det som sitter där, så trampar de ner små plantor en decimeter i backen i det här mjuka underlaget. Fast visst är det lite underhållande att se dem, det måste jag tillstå !

TITTA GÄRNA PÅ DENNA LÄNK
Lillebror skickade den här skojiga älgfilmen, fniss fniss !
Den här mannen är inte rädd av sig 🙂