Sol och mer lagom vind idag. Skönt !

Idag inträffade ett lustigt fenomen här. Det var fyra grader plus på morgonen, men dammen hade ett islager frampå förmiddagen ? Hur gick det till, kan det blåsa så kallt så is bildas eller ? Mystiskt !

Jag skulle behöva byta mina pilstaket vid dammen, men Cheapy har dem inte längre. HALLOJ ! Någon som vet var man kan få tag på låga pilstaket ???
Nattliga marodörer hade knaprat i sig min fina hasselört, buhu 🙁 Jag såg spåren så jag vet vilka de var, fy fy !!!

Carex `Ice Dance´ verkar som den får vara ifred i alla fall, den brukar aldrig vara nafsad i.
Det här är en annan Carex, utan namn när jag köpte den.
I lördags i solskenet fick jag ett ryck och skar gräsmattekanter vid verandan. Två sorters Pieris, en Idegran `Farmen´och en Buxbom växer här under Plommonträdet Victoria.

Och så gav jag mig äntligen på min starkt vanvårdade kryddrabatt vid söderväggen. Idag fortsatte jag här, det var helt igenväxt när jag började och långt ut i grusgången fanns det självsådder.

Jag hade bestämt mig för att vara stenhård och slänga ALLT på komposten…gissa hur det gick ? En hel skottkärra med plantor som jag har planterat i krukor idag.
Jag är alldeles för blödig för att vara trädgårdsmästare 😉 Tur jag hade tunneln kvar att vara i 🙂 Här är det Silverrips som har fått varsin kruka.
Massor av Blåeld, Gräset Ormslok, Skelört, Backtimjan mfl kom också i kruka.
Idag i en soldränkt tunnel var det nästan svårt att tänka sig att det blåste så livat igår, och att det var så spännande 😉 Men alla plantlådor som jag fick in här och slänga ner på backen från borden igår, ifall plasten skulle blåsa av tunneln, påminde mig idag.

Utomhus låg alla plåtar från plantborden som ett plockepinn över landet.

Och när man nu har jobbat med att plantera och bära in så mycket grönsaker här så vill man ju att det ska fortsätta vara tak över huvudet på dem. Basta !

Det finns ju glädjeämnen ute också förstås, vad tycks om mina vivor ? Blommar för fullt, trots att jag slet isär dem i atomer i september.
Någonstans läste jag att det var bra att klippa av alla blommor som tittar fram nu, men näää, det har jag då definitivt inte hjärta till. De klarar nog vintern ändå !

Skön fortsättning på veckan alla rara som tittar in här !