Dagens tema på Blooming Friday hos Katarina med bloggen Roses and Stuff är Kalla fötter – Cold feet . Här finns fler tolkningar

Jag envisades med att jobba i gummistövlar förut. Och jag hade alltid kalla fötter både vår och höst. Men i år har jag köpt mig arbetsskor, hurra vad bra de är !
Inga kalla fötter mer !

Tittade på bilder i arkivet häromkvällen. Dottern hade lattjat med kusinerna på klipporna vid Hattarvik. Mååånga bilder fotade underifrån på ett par fotsulor. Kalla fötter på mamma !

Många trivs med kalla fötter. Cyklamen är ju en växt som inte vill ha det för varmt.
Har alltid mina cyklamen ute under sommaren och så får de stå kvar tills det blir kallare. De fryser några nätter ibland, men det verkar inte bekymra dem. Just nu sätter den här knoppar för fullt, stående på verandan.

(Ser ni förresten att jag är med på bild också?)

Så milt och fint som det har varit känns den här lite överflödig nästan. Jag tror det blir en mild vinter, det känns så i stortån ;-). Men jag kan ha fel, det här kanske kan behövas:

Min kalkyl

Nu gäller bara långkalsonger,

strumpebyxer, hög modell,
tjocka tröjor, pantalonger,
flera lager underställ,
vantar, sockar, mösser, känger,
klä´r som kylan utestänger
från hjässa ner till fotabjäll !

Somna under fårskinnsfäll

i nattskjorta av skön flanell !
Glöm ej varmvattenputäll !

Dikt av Irene Skoog, Mariestad

Hängde upp kransen jag gjorde i onsdags. Jag vet i alla fall att om fåglarna får för sig att äta upp garneringen i år också, så lär de inte få kalla fötter, he he he!!! :-)))

(Chilisorten är förresten Omnicolor, den var mycket stark, men en söt hetta, fin smak).

HOPPAS NI ALLA FÅR EN SKÖN FÖRSTA ADVENTSHELG !