I helgen har jag planterat en del. Roligt 🙂

Mitt Bigarråträd som gav upp av ålder för några år sedan får stå kvar…det är ju som ett väsen. En drake kanske ?
Stammen är så vacker och det är ett stort hål i, jättebra hotell för många småkryp.
Så småningom kommer nog stammen ge sig ändå, och då vill jag ha ett träd på gång här. Så i fredags satte jag en Rödbladig hasselbuske till vänster om stammen här. Tänker mig att den kan bli som en plymig stjärt på draken.
Ja sen var man igång…

Kom på att en Minikiwi behövde klätterstöd, så den satte jag vid stammen på ena sidan mot söder och på andra sidan en frösådd Kameleontbuske, de ska visst kunna pollinera minikiwin.
Petade ner en murgröna som rotat sig i bäcken, där kan den ju inte va !
Sen flyttade jag min jättestora vita Solvända som täckte nästan en kvadratmeter i landet och bara var i vägen, hoppas den klarar en flytt så här sent, den är ju vintergrön.
Ett par ljung från trappen, några tulpanlökar, en vitblommande Silene som marktäckare under kameleontbusken och på andra sidan en Bergenia med brokiga blad.
Egentligen gillar jag inte såna här småfjuttiga rabatter, men nånstans måste man ju börja. Hi hi, nu har jag naggat i gräsmattan här, får se var det slutar 😉

Idag var min vän Harrieth här och hämtade Höstastrar. Så bra, då kom den stora ruggen bort i rabatten som jag tänkt flytta på eftersom det var för mycket skugga för astrarna där. Istället åkte där ner en ormbunke, en vaxklocka, Hyacintviva, Kaukasisk förgätmigej `Looking glass´ och en brokbladig Getrams.
I en annan rabatt satte jag brokbladigt Blågull `Stairway to Heaven´och en Maianthemum (undrar vad den heter på svenska?).

Sedan har jag vinterbonat mina egna plantor i kruka. Nu är snart alla plantor inbäddade i ett lövtäcke. Någon dag till så är jag klar med det.

Solen lyser med sin frånvaro, men det är härligt uteväder ändå när det är så milt.
Aspdungen är helt avlövad men fin ändå med sina höga stammar.

Hoppas alla haft en skön helg !