Idag duggregnade det på förmiddagen. Tur man har en tunnel 🙂
Roade mig med att plantera om pluggplantor istället för att gräva.I veckan kånkade jag in alla frösådder och sånt som ska skolas om till större krukor in i tunneln. Så nu har jag att greja med regniga dagar.
Fast minsta småplantorna rör jag inte förrän till våren.Har börjat kruka in av grönkålen och ställa in så jag får ha den ifred för hararna i år.Lite kompostarbete var det dags för också. Längst bort bakom mina vanliga trädgårdskompostlimpor har vi hushållskomposten.Den huserar i två gamla soptunnor. När den ena är fylld får den stå och mogna tills den andra är fylld och då är det lagom att tömma den första.
Så här mycket har det sjunkit ihop över sommaren, från full tunna.Två rejäla skottkärror med finfin grynig mylla att kratta ut över blivande vitlökslandet blev det. De vita prickarna är äggskal. Man får mosa sönder dem innan man lägger dem i komposten. Det avger kalk lite långsamt till jorden, passar bra hos mig som har surt PH.
Snöbollsbusken har ändrat kulör.Jag har tänkt flytta på den eftersom den blivit för stor, fast nu på hösten tillsammans med den bruna kransveronikan är den en fin kombination.Kransveronikan är en av mina absoluta favoriter. Snygg hela året. Stadig och fin som fröställning på vintern också. En bild mellan hasselstammarna på kullen. Strutbräkenet är chokladbrunt men Träjon (ormbunkar) håller sig gröna långt in på höstkanten.Sommarrudbeckian Cherry Brandy blommar än. Det är egentligen en perenn men räknas oftast som ettårig hos oss. Provar att övervintra några ute och några ihop med pelargonerna, det brukar gå bra där i 4 plusgrader.
Det syns här vad frösådder varierar. Olika allihop med frön från Lord Nelson.
Hoppas ni alla haft en härlig helg !

I morgon är det ny vecka igen, huj vad det går, och det är Halloween, den ska firas den 31 oktober enligt traditionen.