Fredrik började morgonen med att svetsa ihop långa rör. Sen släpade vi bort dessa 15 meters rör till plasttunneln.Vi gör ett försök att inte gräva ner plasten i marken för att förankra tunneln, utan istället rulla in överskottsplasten tillsammans med röret och sedan lägga tyngder ovanpå. Eventuellt får vi förankra ramen i marken också med någon betongsten.

Det är ju lite osäkert hur det kommer stå emot blåsväder, men vi vill i alla fall göra ett försök, eftersom vi gärna vill kunna flytta tunneln lite lättare.Här är röret inrullat mot tunneln. Sen tog Fredrik traktorn och hämtade betongplattor som han lade ovanpå röret och jättestora stenar ovanpå dem. Nu hoppas vi att det håller mot värsta stormen.På eftermiddagen tog jag tag i Dahliorna. Här är första kärran på väg mot jordkällaren, ett lass med Arabian Night. 5 knökfulla skottkärror baxade jag in i källaren. Nu är det fullt ! Under tiden jag grävde Dahlior så fyllde Fredrik igen dikena efter tunnelplasten. Han använde maskinella muskler till det denna gången 🙂Tråkigt nog blev det regn igen på eftermiddagen, men vi tyckte vi hann en hel del ändå idag.