Idag tog jag ledigt 🙂
Regnet öste ner på förmiddagen och jag bestämde mig för att åka med studiecirkeln Guldkornen på utflykt istället för att gräva upp Dahlior. Det kändes liksom mer frestande i regnet.

Men först åkte jag och tittade på min vän Anne-Maries utställning i Marieholmskyrkan. Hon är denna månadens gästutställare. `Förnuft och Känsla´ har hon kallat utställningen. Och jag säger bara, WOW, vad fina saker du gör Anne-Marie ! Anne-Marie gör skulpturer i en speciell teknik där man använder tyg och ett särskilt lim på en ståltrådsställning. Fantastiska skapelser.
Det roliga är att man kan återanvända gamla kläder och tyger. Hon har tex använt barnens gamla kläder i en del alster. Återbruk och affektionsvärde i skön förening.Keramikalster i form av ljuslyktor, den här översta tyckte jag var jättesnygg ! En bildtablå med dockor i ovan nämnda teknik, som illustrerar bibelberättelsen om den förlorade sonen (Lukas kap 15)Den här tavlan har Anne-Marie gjort till minne av sin pappa, som njöt av livet när han fick vara i sin skog.`Lär mig du skog att vissna glad
en gång som höstens gula blad
en bättre vår snart blommar.
Då härligt grönt mitt träd skall stå
och sina djupa rötter slå
i evighetens sommar.´

Ser ni trädet ?
Kan varmt rekommendera alla att titta in i Marieholmskyrkan under oktober månad.

Tack Anne-Marie för att du delar med dig av så vackra ting 🙂

Efter denna uppfriskande runda så åkte jag vidare med mina vänner i studiecirkeln till Falköping och Falbygdens ost.

Där intogs Ostbuffé till lunch. Oj oj så gott ! Ostpaj, ostar av alla slag, bröd och kex, pastej, marmelader och frukt…men mäktigt…man blir väldigt mätt på ost 🙂

Sen tittade vi på tomterierna, här är det redan JUL. Smygtitt in i verkstan.
Renarna stod startklara mellan yllegranarInne i tomtebutiken var det JUL överalltFint arrangeratMen jag tycker nog det är lite för tidigt. Håll tillgodo alla julfreaks ! Tack govänner för ännu en trevlig utflykt !

När jag kom hem längtade jag efter sallad, hi hi. Salladsabstinens efter den där ostlunchen utan grönt. Ut och plockade en rejäl knippa sallad. Tomater och squash har jag också kvar, inomhus nu förstås. MUMS vilken lyx att bara hämta in massor av sallat fortfarande.