Idag tyckte Fredrik det var dags att ta tag i flytten av plasttunneln. Han hade tagit ledigt från jobbet. Medan jag packade morötter på förmiddagen så började han gräva bort jorden som håller plasten på plats. Tungt arbete !


Jackan åkte av ganska omgående !
Men det gick onödigt bra 🙂 Undrar just hur han kommer att må i ryggen i morrn efter att ha grävt 30 meter och en halvmeter djupt ?
Efter lunchen var det dags. Och det måste sägas att det pirrade lite i magen, om det skulle fungera att dra bort hela schabraket med traktorn. Fredrik tyckte vi skulle prova att behålla plasten på.
Här är dörrarna nedtagna och traktorn står förspänd.

Det är ju tur man är gift med en tekniker som räknar ut allting så bra ! Vi lade metallrör under ramen på var tredje meter. Ingrid och jag gick på var sin sida och kollade när det var dags för ett nytt rör. Och tunneln gled med så fint så, här har vi flyttat den ca 20 meter.På väg mot bortre änden av gärdetLite synd är det allt att barrikadera den här fina utsikten med en fuuul plasttunnel !
Men den är ju väldigt bra att ha !

Här syns rören som låg längs med och som främre och bakre ramen kanade ovanpå. Strax framför traktorn syns en liten pinne, det är stopp-pinnen som ska hamna i mitten av tunneln…nu är det spännande. Fredrik får spänna om kedjorna lite så tunneln kanar lite snett det sista.Tadaaa ! Här är mittpinnen och mittstolpen på tunneln…kan det bli bättre ! Va han kan min goa gubbe smileyVi lade ut markduken direkt på det kortklippta gräset. Det får säkert för sig att börja växa så det knakar annars när det blir varmt inne i tunneln.Här stod den förut och nu står den långt därborta. På köpet fick vi en boulebana 🙂
Nä, här ska förstås vårt nygamla växthus stå, det som fortfarande är i atomer.
I morgon blir det inköpsrunda för rördragningar. Får väl se hur långt vi hinner i höst, det beror ju på väder och vind.

Nu har jag i alla fall tunneln att börja i till våren med fördrivningen. TUR DET !
Borta i skogen står mina färdigmålade takstolar paketerade i plast och bara väntar…